Başbakan Davutoğlu'ndan Hürriyet'e sert tepki!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TRT ekranlarında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu...

Giriş Tarihi 16 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 17 Ekim 2015, 03:29
Başbakan Davutoğlu’ndan Hürriyet’e sert tepki!

İÇİNDEKİLER

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da yaşanan çifte bombalı saldırıyı gerçekleştiren ve bunlara yardım edenlerin tamamına yakınının tespit edildiğini belirterek, "Şimdi arkalarında kimler var onları ortaya çıkarıyoruz. İkinci kademede de bazı unsurlara ulaştık" dedi.

Hürriyet Gazetesi'nin dünkü manşetinin de uydurma bir hikayeden oluştuğunu belirten Davutoğlu, "Ankara turu atmışlar, kafeteryada kahvaltı etmişler hepsi yalan. Buzdağının görünmeyen yüzünü saklamak isteyenlerin bazıları bunlara bir takım bilgiler veriyor. O bilgileri verenler bu teröristlerle irtibatta olanlardır" dedi.



TRT ortak yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"PİYONLARIN ARKASINDAKİLERE ULAŞIYORUZ"
► Ankara Valisi ve İçişleri Bakanından geniş kapsamlı bir brifing daha aldım. Olay olduğunda buz dağının görünen yüzü ortaya çıkar. Arkadaki o derin bağı fark edemeyebilirsiniz. Devlet olmak, yüzeysel değerlendirmeyi değil, kökle ilgilenmeyi gerektirir. Biz görünen piyonları tespit ettik. Şimdi arkalarında kimler var onları ortaya çıkarıyoruz. İkinci kademede de bazı unsurlara ulaştık.

"HÜRRİYET'İN MANŞETİNE YALANLAMA"
► Bir gazetede "üç günlük ihmal" diyerek bir hikâye anlatılıyor. Bu konudaki haberlere özen gösterilmesi ricasında bulunduk. Ankara turu atmışlar, kafeteryada kahvaltı etmişler filan hepsi yalan. Peki siz yanlarında mıydınız? Böyle bir medya kültürü, çağdaş demokrasilerde olmaz. Size anlatılan bir hikayeyi olmuş gibi anlatırsanız yayıncılık yapmış olmazsınız. Birisi bir hikaye uydurmuş siz bu hikaye doğru mu değil mi diye sorgulamadan yayınlıyorsunuz.

"HABER YÜZÜNDEN KAÇTI"
► Tam da millet bir acı karşısında kenetlenmişken, emniyet birimlerimiz yoğun bir temasla çabalarını sürdürürken, bir hikâye uyduruyorsunuz. Elimizde belirli veriler var. Aynı gazetenin yaptığı yayın sebebiyle, bütün bu bağlantıları sağlayan aktörlerden birisi, vaktinden önce yapılan yayın nedeniyle kaçtı. Şuanda peşindeyiz. Nasıl bu kadar sorumsuzca davranılabilir?

"BUNLARA BİRİLERİ BİLGİ VERİYOR"
► Buzdağının görünmeyen yüzünü saklamak isteyenlerin bazıları bunlara bir takım bilgiler veriyor. Bu bilgileri verirken de bazı unsurlar kaçıyor. Bu gazeteye sesleniyorum, kim bu bilgiyi verdiyse, gelin bize aktarın. O bilgileri verenler bu teröristlerle irtibatta olanlardır.

"KILIÇDAROĞLU'NA FISILDAYANLAR VAR"
► (Kılıçdaroğlu'nun örgüt ismi vermesine ilişkin) Sayın Kılıçdaroğlu'na birileri bir şeyler fısıldıyor. PKK'yı savunmak size mi kaldı Sayın Kılıçdaroğlu? Bu olayda PKK bağlantısı yok demek size mi kaldı?

"KOKTEYL TERÖR"
► Terör örgütlerinin hepsi aynı kaptan su içer. PKK, DAEŞ, DHKP-C kaos ister. Hepsinin hedefi Türkiye'de kaos çıkarmak. Hiçbir mesele başıboş bırakılmadı, son olayın failleri ve irtibatları biliniyor. DAEŞ'in içinde rejim unsurları var. PKK'nın ve PYD'nin içinde başka ülkelerin istihbarat unsurları var. Kokteyl terörden kastettiğim bu.