PKK-PYD-YPG ve DAEŞ'in farkı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütleri ile destekçilerine sert çıktı: Türkiye için PKK, PYD, YPG ve DAEŞ'in hiçbir farkı yoktur. 'Benim teröristim iyi, seninki kötü' anlayışı terör kadar kötüdür. Bazı kesimler PKK ve DHKP-C gibi terör örgütlerini parlatmak için adeta takla atıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Ekim 2015 Güncelleme 15 Ekim 2015, 01:48
PKK-PYD-YPG ve DAEŞ’in farkı yok

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Çankırı'da yapımı tamamlanan Sumitomo Rubber Ako Lastik Fabrikası'nın açılışına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, önemli mesajlar verdi. "Ülkemizde PKK terörünü, PKK'nın şehit ettiği güvenlik görevlilerimizi, katlettiği insanlarımızı görmezden gelen bir kesim var. Bunlar PKK'yı ve örgütün güdümündeki diğer yapıları, onların mensuplarını parlatmak için adeta kırk takla atıyor" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Aynı şekilde DHKP-C'nin eylemlerini adeta sempatiyle karşılayanlar olduğunu görüyoruz. Halbuki DAEŞ'in Suruç'ta patlattığı bomba ile PKK'nın Gaziantep'te patlattığı bomba arasında ne fark var? DAEŞ'in bombalarıyla ölenler insan da PKK'nın bombalarıyla, roketleriyle, silahlarıyla ölenler insan değil mi? Türkiye, tüm terör örgütlerine karşı samimi mücadele verirken, olaylardan devleti, hükümeti ve hatta şahsımı sorumlu tutanlar doğrudan terör örgütleriyle aynı safta yer aldıklarını bilmelidirler. Türkiye için PKK, PYD, YPG ve DAEŞ'in hiçbir farkı yoktur. Milletimizin birliğinden, beraberliğinden, kardeşlik ikliminin güçlenmesinden rahatsız olanlar, umutlarını teröre, terör örgütlerine bağlamış durumdalar." Öte yandan Erdoğan, terör örgütü nedeniyle Güneydoğu'ya yatırımcının gitmediğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yan gelip yatarak, terör örgütü mensubu olarak işsize iş bulunmuyor. Niye Güneydoğu'ya yatırımcı gitmiyor? Gidiyor ama fabrikasını yakıyorlar. Bölge halkı bunun hesabını sormalı ve onları yalnızlığa mahkum etmelidir" dedi.



İKİ LİDER TREN GARINDA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö, dün kanlı saldırının düzenlendiği Ankara Garı'nın önüne gitti. İki lider terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına karanfil bıraktı ve saygı duruşunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Niinistö'ye eşleri Emine Erdoğan, Jenni Haukio ve İçişleri Bakanı Selami Altınok da eşlik etti.