Yeni Asır'a çirkin saldırı!

Ankara'daki patlamanın ardından meydanlara çıkan provokatörler özgür medyayı hedef gösterdi. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın Yeni Asır gazetesini hedef göstererek yaptığı provokasyon sonrası vandallar gazete binasına saldırdı...

Giriş Tarihi 13 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 13 Ekim 2015, 20:26
Yeni Asır’a çirkin saldırı!

İÇİNDEKİLER

Çankaya'daki Gaziosmanpaşa Bulvarındaki Turkuvaz Medya Grubu binasının önüne gelen bir grup, turnikelerin üzerinden atlayıp zorla içeri girmeye çalıştı. Bu kişilerle kendilerini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Gruptakiler, binaya yumurta ve boya attı. Medya grubunun yayın organlarından Yeni Asır gazetesini yırtan gruptakiler, polis çağrılması üzerine olay yerinden uzaklaştı.



Grubun binaya girmeye çalışması, yumurtalı ve boyalı saldırısı iş yerinin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Olay yerine gelen polis, 11 kişi oldukları belirlenen saldırganların kimliklerini tespit için çalışma başlattı.



"GAZETEMİZ HEDEF GÖSTERİLDİ"
Yeni Asır Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla dün düzenlenen protesto yürüyüşünde, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı'nın konuşmasında Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak gazetelerini hedef gösterdiğini söyledi.

Bursalı, şöyle konuştu:

"Türkiye daha cumartesi günü bir terör olayı yaşadı. Saldırıda 97 canımızı yitirdik, hepimiz aynı oranda üzüldük, aynı acıyı yaşadık. Biz dün 'Birlik olma günü' manşetiyle çıktık. Teröre karşı hepimiz el ele vermeliyiz ki terörü yapanlar amacına ulaşamasın istedik. Ama DİSK'in Ege Bölge Temsilcisi terörü, PKK'yı lanetleyeceğine elinde Yeni Asır, Sabah ve Yeni Şafak Gazetelerini sallayarak bizi hedef gösterdi. Bu saldırının faili bellidir. Olayın faili, dün Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek amacıyla yapılan toplantıda gazetemizi hedef gösteren DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarıdır."

Yaşanan olaylar sonrası AK Parti ve MHP'li birçok milletvekili ve parti yöneticisinin kendilerini arayarak üzüntülerini ve "geçmiş olsun" dileklerini ilettiğini belirten Bursalı, "Basın özgürlüğü deyince mangalda kül bırakmayanlar, gazeteciler cemiyeti nerede, gazeteci kökenli milletvekilleri nerede? Özellikle CHP'li milletvekillerine sesleniyorum, daha CHP'den hiçbir kimseden 'Bu olayı kınıyoruz' mesajı duymadık" diyerek tepkisini dile getirdi.





İKİ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Alınan bilgiye göre, Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gaziosmanpaşa Bulvarı'ndaki Turkuvaz Medya Grubu yayın organlarının bulunduğu binaya girmeye çalışıp, yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunan gruptan kimliği tespit edilen 2 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan Güngör Ö.D. (20) ile Çiğdem İ. E. (22), ifadeleri alınmak üzere Kantar Polis Merkezine götürüldü. Olaya karıştığı iddia edilen şüphelilerin arandığı bildirildi.

İZMİR GAZETECİLER CEMİYETİ ÇİRKİN SALDIRIYI KINADI
İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Yönetim Kurulu, İzmir'de Turkuvaz Medya Grubu binasına bir grubun boyalı ve yumurtalı saldırısını kınadı.

Basın ve ifade özgürlüğünün demokrasinin temel taşlarından biri olduğu vurgulanan açıklamada, "Yeni Asır gazetesine bir grup kendini bilmez tarafından yumurtalı ve boyalı saldırıda bulunulduğunu öğrendik. Basın özgürlüğüne ve gazetecilere yönelik her türlü tehdidin ve saldırının karşısındayız. Demokrasinin hiçbir yerinde şiddete yer yoktur, aksine tepkimizi demokratik yollardan dile getirmek vardır" ifadesine yer verildi.

Saldırıyı kınayan İGC Yönetim Kurulu, saldırganların da gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.



TGS DE SALDIRIYI KINADI
Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu da Yeni Asır gazetesine düzenlenen ''boyalı-yumurtalı'' fiili saldırıyı kınadığını bildirdi.

TGS'den yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Yayın politikasını eleştirmek herkesin hakkıdır ancak gazeteleri miting meydanlarında yere atarak hedef göstermek, fiziki saldırılara da zemini yaratmaktadır. Bu nedenle sivil toplum kuruluşları, emeği, basın-ifade özgürlüğünü savunan sendika temsilcilerinin bu yaklaşımını doğru bulmuyoruz. "

Saldırıyı kınayan TGS İzmir Yönetim Kurulu, basın özgürlüğü ve gazetecilere yönelik her türlü saldırının karşısında olduğunu kaydetti.