Oğlum bombacıyı görmüş

Ankara'daki bombalı saldırılarda yaralananlardan Abdulselam Altun'un babası Mehmet Ali Altun, oğlunun bombacıyı gördüğünü anlattığını belirterek o anları anlatı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2015, 18:42
Oğlum bombacıyı görmüş

İÇİNDEKİLER

Ankara'daki bombalı saldırıda yaralanan Abdulselam Altun'un babası Mehmet Ali Altun, oğlunun bombacıyı gördüğünü iddia etti. Altun, "Çocuğum bombacıyı görmüş. Kendisi elindeki bombayı bırakmış, elinde pim varmış" dedi.

"OĞLUM BOMBA DEYİNCE..."
Ankara'daki patlamada yaralanan Abdulselam Altun, ANkara Numune Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yatan oğlunu bekleyen babası Mehmet Ali Altun, basın mensuplarına oğlunun hastaneye kaldırılmadan önce bombacıya ilişkin görgü tanıklığını aktardı. Baba Altun, şunları söyledi:

"Bütün dünya basınına söylüyorum. Bombacının sırt çantası vardı, sakallıydı. Çocuğum bombacıyı görüyor. Oğlum dedi ki "Ben 'bomba' dedim, bu adam panikledi, kaçtı. Ama elindeki çantayı bıraktı, sonra da bir şeye bastı, ortalık ateş oldu." Çocuğumun bütün yüzü, saçları, elbiseleri yanmış. Çocuğumun ayakları kopmuş. Bombacı öldü mü ölmedi mi bilmiyorum. Çocuğum bombacıyı görmüş. Kendisi elindeki bombayı bırakmış, elinde pim varmış. Oğlum "Bastığında üstüme ateş geldi' dedi."

"BOMBACININ İKİ ÇANTASI VARDI"
Oğlu Abdulselam'ın bombacının bir sırt çantası olduğunu elinde de bir çanta taşıdığını söyleyen Mehmet Ali Altun, "Oğlum Abdulselam, 'İlk önce gözümün önüne gelince şüphelendim. Sanki hissettim. 'Bombacı' dedim, panikledi. Paniklediği zaman öbür çantayı bıraktı, elindeki çantayı attı. Elinde bir şey varmış, ona bastığı an sadece bildiği ateş üstüme geldi' dedi. Oğlu Abdulselam'ın şokta olduğunu dile getiren Altun; "Bir taraftan kardeşinin ayakları gitmiş, kendisi yaralı. Arkadaşı gitmiş. Psikolojik yönü de var. Biz nasıl yapacağız bunu?" dedi.