3 ilde DAEŞ operasyonu

Terör örgütü DAEŞ'e yönelik Adana'da düzenlenen operasyonda bir kişi tutuklandı, Konya ve Şanlıurfa'da ise 28 şüpheli gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 11 Ekim 2015, 13:55
3 ilde DAEŞ operasyonu

İÇİNDEKİLER

Adana Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda, örgütün sözde 'cihat çatışma bölgesi' olarak adlandırdığı Suriye'ye gitmek amacıyla kente gelen 9 Cezayir ve 3 Fas vatandaşına ev kiralayan ve örgüt adına ilde "sorumlu" düzeyde faaliyet gösteren İ.Ç'nin gözaltına alındığı belirtildi.

Zanlının yapılan işlemlerinin ardından sevk edildiği adli mercilerce tutuklandığı ifade edilen açıklamada, İ.Ç'nin üst aramasında farklı illerden Suriye'ye gideceklerin isim ve iletişim bilgilerinin bulunduğu çok sayıda dokümanın ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, yürütülen soruşturma kapsamında daha önceki tarihlerde yine zanlının kentte Mithatpaşa Mahallesi'nde aynı amaçlar için kiraladığı evde 4 Fransa, bir İtalya, bir Endonezya, bir Suudi Arabistan, bir Almanya, bir Tunus ve bir Mısır vatandaşının yakalanarak haklarında gerekli işlemler yapılmak üzere İl Göç İdaresi Başkanlığına teslim edildiği anımsatıldı.

KONYA'DA DAEŞ OPERASYONU
Konya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü DAEŞ ile bağlantılı olduğu iddia edilen bir grubu takibe aldı.

Uzun süren takibin ardından çalışmalarını tamamlayan ekipler, düzenledikleri operasyonlarla, terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla 1'i kadın 14 kişiyi kent merkezindeki adreslerinde yakaladı.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü.

ŞANLIURFA'DA 14 GÖZALTI
Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen teknik ve fiziki takibin ardından merkez ve bazı ilçelerdeki adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda DAEŞ üyesi olduğu iddia edilen 14 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki sağlık kontrolünün ardından sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.