Dünyadan taziye ve destek mesajları

Ankara'daki terör saldırısı pek çok ülke tarafından kınanırken, devlet başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Giriş Tarihi 10 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 10 Ekim 2015, 20:06
Dünyadan taziye ve destek mesajları

İÇİNDEKİLER

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı resmi sitesinde yayımlanan mesajda Aliyev, patlama sonucunda çok sayıda insanın hayatını kaybetmesinden son derece sarsıldığını bildirdi.

Saldırının kendilerini öfkelendirdiğini belirten Aliyev, şunları kaydetti:

"Terörün tüm şekillerine karşı hep birlikte mücadeleyi zaruri görüyoruz. Yaşanan facia nedeniyle kederinizi paylaşıyor, size, hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına, kardeş Türk halkına kendim ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerimi iletiyor, yaralılara şifa diliyorum."

PUTİN TAZİYE MESAJI GÖNDERDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ankara'da meydana gelen patlama sonucunda hayatını kaybedenler için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Kremlin'in resmi sitesinden yayımlanan mesajda Putin, saldırıda hayatını kaybedenlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunarak yaralılara acil şifalar temenni etti.

Putin mesajında menfur saldırıyı düzenleyenlerin ve azmettirenlerin gereken cezayı alacağını ümit ettiğini belirterek, terörle mücadelede Türkiye ile yakın işbirliği yapmaya hazır olduklarını bildirdi.

PAKİSTAN
Pakistan, Ankara'daki patlamayı şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Ankara Tren Garı yakınlarında meydana gelen patlamanın derin üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Pakistan, 30 kişinin hayatını kaybettiği ve birçok kişinin yaralandığı bu saldırıyı mümkün olan en güçlü anlamda şiddetle kınamaktadır. Kardeş Türk halkına ve Türkiye'ye en içten dileklerimizle başsağlığımızı iletmekte ve bu iğrenç saldırı sonucu yaralananların bir an önce sağlığına kavuşmalarını temenni ediyoruz. Pakistan, terörün her türlüsünü şiddetle kınamakta olup, kardeş Türk ulusunun teröre karşı mücadelesine de sonuna kadar destek olmaya ve dayanışma içerisinde kalmaya devam edecektir. Türkiye'nin kendine özgü sorunları çözmedeki kararlılığı, bu felaketin de üstesinden gelecektir."

AVRUPA KONSEYİ
Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Ankara Tren Garı civarında düzenlenen saldırıyı kınadı.

Jaglang Twitter hesabından yayınladığı mesajda, "Ankara'daki barışçıl gösterilere düzenlenen barbar saldırıyı kınıyorum. Toplanma özgürlüğü demokrasinin temel bir direğidir" ifadelerine yer verdi.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Hansjörg Haber de Ankara'da meydana gelen "bombalı saldırıyı" kınadı.

Haber Twitter'daki mesajında, ''Barışçıl göstericilere yönelik bu elim saldırı karşısında derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Kederli ailelerin, dostların ve barış ortamı bu kadar zalimce bozulan tüm Türkiye vatandaşlarının acılarını paylaşıyoruz'' ifadelerini kullandı.

ABD
ABD'nin Ankara Büyükelçiliğinin Twitter'daki resmi hesabından yapılan açıklamada ''Ankara'daki son saldırıyı kuvvetle kınıyoruz. Hepimiz birlik içinde teröre karşı durmalıyız'' ifadelerine yer verildi.

İNGİLTERE
İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond Ankara'da düzenlenen saldırıyla "derinden sarsıldığını" bildirdi.

Patlamaya tepkisini Twitter aracılığıyla dile getiren Hammond, "Ankara'daki vahşi saldırılarla derinden sarsıldım. Kalbim ölen ve yaralananların sevdikleriyle. İngiltere, Türk halkının yanındadır" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Moore da Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda bombalama görüntülerinin ''şok edici'' olduğunu belirtti.

Moore mesajında, ''Ankara'daki bombalama görüntülerini görünce şok oldum. Hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilerim. Düşüncelerim yaralananlar ve sevdikleriyle. Bu tarz terör olayları insanlık dışıdır ve hiçbir durumda kabul edilemez. Londra'daki 7/7 bombalı saldırısını yaşamış biri olarak; şimdi zaman, herkesin sakin ve ölçülü tepki vermesi zamanıdır'' dedi.

ARNAVUTLUK
Arnavutluk Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı "şiddetle" kınadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Masum sivil halkın ölümüyle sonuçlanan Ankara'daki bombalı terör saldırısını kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

AFGANİSTAN
Afganistan'ın Ankara Büyükelçiliği, Ankara'da düzenlenen "bombalı saldırının" şiddetle kınandığını bildirdi.

YUNANİSTAN
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Ankara'da düzenlenen "bombalı saldırıyı" kınadı.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamada, "Ankara'da bu sabah meydana gelen, çok kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarını kati olarak kınıyoruz. Masum kurbanların ailelerine en sıcak taziyelerimizi ifade ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

ALMANYA
Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Ankara'da düzenlenen "bombalı saldırıyı" kınadı.

Steinmeier, açıklamasında barışçıl göstericilere yönelik bu vahşi terör saldırısının aynı zamanda Türkiye'deki demokratik sürece bir saldırı olduğunu belirterek, "Bunu sert bir şekilde kınıyorum" ifadesini kullandı.

FRANSA
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Ankara'da meydana gelen patlamayı kınadı.


Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Hollande'ın, onlarca insanın hayatını kaybettiği, yüzden fazla insanın da yaralandığı Ankara'daki barış mitingini hedef alan menfur terör saldırısını kınadığı belirtildi ve Cumhurbaşkanı Hollande'ın Türk Halkı'na taziyelerini ilettiği de duyuruldu.

KOSOVA
Kosova Başbakanı İsa Mustafa ile Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Haşim Taçi, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mektubu gönderdi.

Başbakan Mustafa, mektubunda saldırıyı şiddetle kınadı.

Kosova Cumhuriyeti adına saldırıda hayatlarını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet ve yaralananlara acil şifa dileyen Mustafa, "Başta terör olmak üzere şiddetin her türüne karşıyız. Terör ve şiddetle mücadelede her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin yanındayız" ifadesini kullandı.

- Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Taçi de saldırıyı kınadı

Kosova Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Taçi de terör saldırısını büyük bir üzüntüyle karşıladığını ifade eden açıklamasında, "Hayatlarını kaybedenlerin aileleri ile tüm Türk halkının başı sağolsun. Kosova olarak terörle olan mücadelenizin destekçiyiz" sözlerine yer verildi.

SIRBİSTAN
Sırbistan Dışişleri Bakanı ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı İvitsa Daçiç, Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na taziye mesajı gönderdi.

Daçiç, mesajında saldırıyı şiddetle kınadı.

Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı dileyen Daçiç, "Barışın önünü kesen her türlü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. AGİT olarak terörle mücadelenizde her zaman yanınızdayız. İnsan haklarına karşı çıkan bu saldırıların önünün kesilmesinde uluslararası iş birliğinden yanayız" ifadesini kullandı.