O ifadeleri mahkemede reddettiler

Ahmet Hakan’a saldırı olayında şüpheliler emniyette kendilerine 100 bin lira teklif edildiği ve işin içinde MİT, Emniyet ve devlet büyüklerinin olduğu iddiasını reddettiler.

Giriş Tarihi 05 Ekim 2015, 00:00 Güncelleme 05 Ekim 2015, 22:37
O ifadeleri mahkemede reddettiler

İÇİNDEKİLER

Şüpheliler hakimlik sorgusunda emniyette darp edildiklerini, bu yüzden polisin istediği metnin altına imza attıklarını belirterek polis ifadelerini yalanladılar.

DARP EDİLDİM
Şüpheli Fuat Elmas hakimlik sorgusunda, "Emniyette vermiş olduğum ifademi kabul etmiyorum, avukat istedim gelmedi, darp edildim, baskı altına alınmış emniyet ifademi reddediyorum" dedi.
Elmas "Emniyette bulunduğum süre içerisinde ters kelepçe yapılıp yere yatırıldım ve darp edildim, halen üzerimdeki kıyafette soruşturma işlemi yapan komiserin tekme atmış olduğu nedeniyle tekme izi bulunmaktadır. İstenirse kriminal inceleme yapılabilir. " dedi.

ÖRGÜTTEN HABERİM YOK

Kamuran Ergin ise hakimlik ifadesinde Cumhuriyet Savcılığı ifadesini kabul ettiğini belirterek "Örgüt suçlamalarını reddediyorum. Vatanımı milletimi seven birisiyim. Şayet vatanımı milletimi koruyacaksam kimseden emir almama gerek yok. Benim örgütten haberim yok." dedi.

TALİMAT ALMADIM

Yahya Kemal Gezer ise soruşturmasında "Benim devlet büyükleri ile bir bağım yoktur, kimseden talimat almış değilim. Şayet böyle bir bağım olsaydı kahvecilik yapmazdım. Bu nedenle üzerime atılı suçları kabul etmiyorum." dedi.

AHMET HAKAN'IN ŞOFÖRÜ YÜZÜNDEN OLDU,İFADEYİ POLİSLER YAZDI

Şüpheli Uğur Adıyaman da emniyet ifadelerini reddetti. Adıyaman, "Emniyette verniş olduğum ifademi kabul etmiyorum. Olaydan sonra emniyete gittiğimde beni darp ettiler. Emniyet ifademin bir bölümünü polisler yazdılar. Kendi yazdıklarının hiçbirisi doğru değildir. Burada anlattıklarımın hepsi doğru. Biz Ahmet Hakan ile gerçekleşen olayda hiçbir örgüt doğrultusunda bir şey yapmadık. Kamuran, Fuat, Ahmet ve benim içerisinde bulunduğum bir eylemdir. Olay günü kendi telefonlarımızla görüşüyorduk, kayıtları bellidir. Şayet örgütlü böyle bir eylem içerisinde olsaydık 25 yıllık firmaya ait bir araçla, adımıza kayıtlı telefonlarla böyle bir eyleme kalkışmazdık. Her şey Ahmet Hakan'ın şoförü yüzünden oldu. Kendisi sopayla bize saldırdı. Kamera kayıtlarında mevcuttur. " dedi.

SABAH