İşte operasyonlarda öldürülen terörist sayısı

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 337 terörist öldürüldü.

Giriş Tarihi 25 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 25 Eylül 2015, 21:47
İşte operasyonlarda öldürülen terörist sayısı

İÇİNDEKİLER

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından, terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 81 gündeki (7 Temmuz-24 Eylül) terör saldırılarında 129 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 30 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 391 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 149 terörist etkisiz hale getirildi, 25'i yaralı 110 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 632 kişi gözaltına alındı, bunlardan 748'ü tutuklandı.

TSK'NIN OPERASYONLARI
Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 337 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Bingöl-Elazığ karayolunu kesen bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik düzenlenen operasyonda, 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda, 4 kaleşnikof piyade tüfeği, 1 keskin nişancı tüfeği, 3 el bombası, 1 RPG-7 roketatar ve çok sayıda muhtelif mühimmat ele geçirildi.

Ağrı bölgesinde icra edilen hava destekli operasyonda da bölücü terör örgütü mensubu 3 terörist etkisiz hale getirildi. 4 kaleşnikof piyade tüfeği ve 1 büyük telsiz ele geçirildi.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde ise bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan saldırıda, Dağlıca köyündeki bazı evlerde maddi hasar oluştu.

Türk jetlerinin 15 ve 16 Eylül'de düzenlediği operasyonlarda, insansız hava araçlarından elde edilen bilgiler doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde PKK'ya ait barınak ve lojistik deposunu bombaladı. Operasyonlarda, 30 kişilik terörist grup etkisiz hale getirildi, lojistik depodaki arazi araçları, ağır ve hafif silahlar, bunlara ait yüklü miktardaki mühimmat ile civardaki silah mevzilerinin tamamı imha edildi.