Rızasız tekzip

Rızasız tekzip Ahmet Hakan, Ramazan ayındaki yat sefasını yüzüne vuran TAKVİM'e sataştı. Zorda kalınca "Fotoğrafı Rıza Sarraf çektirdi" yalanına sarıldı. Sarraf da Hakan'a tekzip yayınlattı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Eylül 2015 Güncelleme 20 Eylül 2015, 02:04
Rızasız tekzip

İÇİNDEKİLER

Doğan Medya'nın amiral gemisi Hürriyet'in en adanmış yazarlarından Ahmet Hakan yine faka bastı. Dün Rıza Sarraf'ın (Reza Zarrab) tekzibini yayımlamak zorunda kaldı. Ramazan ayında sağa sola sataşan Hakan, 'Ben oruçluyum' yaygarasını kopardı. Ancak, bu yazısından 48 saat sonra TAKVİM aynı Ahmet Hakan'ı, Datça'da bir yatta patronu Aydın Doğan, iş arkadaşları Mehmet Yılmaz ve Sedat Ergin ile beraber sigara tüttürürken yakaladı. TAKVİM'in manşetleri yankı uyandırdı. Köşeye sıkışan Hakan, fotoğrafları Rıza Sarraf'ın çektirdiği yalanına sarıldı. İşadamı Sarraf'a hakaret ettiği gerekçesiyle, dün köşesinin bir bölümünü, tekzip yayımlamaya ayırdı.

'BİN KATI SİZDE VAR'
Sarraf, Hakan'a şu tekzibi yayımlattı: "13 Temmuz 2015 tarihli Hürriyet gazetesinde Ahmet Hakan imzalı "Reza Çekti TAKVİM BASTI" başlıklı bir köşe yazısı yayınlanmıştır. Sebebini bilmediğimiz bir öfke ve kini içinde bu derece yoğun barındıran, müvekkilimin kişilik haklarına ağır saldırı mahiyetindeki yazıyı yazan ve yayınlanmasında emeği geçen herkesi esefle kınıyoruz. Ayrıca ne yazıyı yazanın ne de yayınlayan yayın grubunun müvekkilime yönelik sistematik saldırılarında olduğu gibi kimsenin özel hayatına müdahale etmek gibi bir düsturumuzda bulunmamaktadır. Müvekkilimden "sahtekar" diye bahseden gazete yazarının konu yargıya intikal ettiğinde bunun bir "eleştiri" olduğu yönünde gülünç bir savunma yapmaya tevessül etmeyeceğini umuyoruz. Zira "sahtekar" kelimesinin açık ve ağır bir hakaret olduğunun tartışmasız olması bir yana şayet eleştirecek yön arayacaksak yazar ve yayın gurubunda müvekkilimden "bin kat daha fazla" unsur bulunduğunu Türk kamuoyunun bilgisi ve takdiri dahilindedir."