Teröre hayır!

200'den fazla STK'nın katıldığı 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşü dün Ankara'da yüz binler eşliğinde gerçekleşti. Terörü lanetleyenler arasında, sokakların savaş alanına döndüğü Gezi'nin baş aktörlerinden TMMOB, TTB, DİSK ve KESK ise yoktu

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2015 Güncelleme 18 Eylül 2015, 01:44
Teröre hayır!

İÇİNDEKİLER

Ankara'da dün 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşüne 200'den fazla STK ve yüz binleri bulan kalabalık katıldı. Sıhhiye Meydanı'nda saat 16.30'da başlayan yürüyüşte dev bir Türk Bayrağı açıldı. Yürüyüş Birinci Meclis'te sona erdi. 200'den fazla STK ve meslek örgütünün katıldığı yürüyüşe Türk Tabipler Birliği, TMMOB (Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası) DİSK, KESK gibi kurumlar katılmadı. PKK'nın doktor öldürmesini bile kınamayan TTB ile Gezi'de birkaç ağaç için günlerce sokaklardan çıkmayan TMMOB, DİSK ve KESK'in 'Teröre hayır, kardeşliğe evet' yürüyüşüne gitmemesi "Demek ki bu örgütler birkaç ağacı, şehitlerden daha mühim buluyor" şeklinde yorumlandı.

OLAYSIZ YÜRÜYÜŞ
Son dönemde yaşanan terör olaylarına karşı yapılan yürüyüş nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatılırken, başkentte geniş güvenlik önlemi alındı. Yürüyüş için Ankara dışından 100'e yakın otobüs geldi, polis 7 giriş noktasında tedbirler aldı. Gelen otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı. Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı. Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

KARDEŞLİĞİMİZ İÇİN
Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet, Terör ve Özel Harekat şubeleri başta olmak üzere, tüm branşlardan yaklaşık 6 bin polis görevlendirildi. Olaysız geçen yürüyüşün bitiminde TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu bir konuşma yaptı. Hisarcıklıoğlu, "Terör belası varken durmazdık. Bugün yüz binler burada. Üzerimizdeki oynanan oyunları defetmek için buraya geldik. Kardeşliğimiz için buraya geldik. Teröre hayır, kardeşliğe evet dedik. Bugün 1. Meclis'teyiz. Şu an kurucu Meclis'teyiz. Gün birliğimize sahip çıkma günüdür. Hep birlikte vicdanımızın sesine kulak verdik. Kalbini öfkeyle dolduranlar değil, kalbi barış için çarpanlar için buradayız. Bu millet kardeşliğine sahip çıkıyor. Hepimiz bu memleketin evlatlarıyız. Hep birlikte Türkiye'yiz. Teröre hayır, kardeşliğe evet diyoruz" diye konuştu.