'Rezidans Kraliçesi' yine aday

Ataşehir'i talan eden Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin eşi Gamze Akkuş İlgezdi CHP'den yeniden aday gösterildi... Diş doktoru olan İlgezdi'nin 3'ü rezidans olmak üzere 15 dairesinin üzerine kayıtlı olduğu ortaya çıkmış ve yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelmişti...

Giriş Tarihi 18 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 18 Eylül 2015, 20:11
’Rezidans Kraliçesi’ yine aday

İÇİNDEKİLER

CHP'nin, yolsuzluk iddialarıyla günleme gelen ve 3'ü rezidans olmak üzere 15 dairesi olduğu ortaya çıkan İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi'nin 1 Kasım'da gerçekleşecek tekrar seçimde yeniden aday gösterip göstermeyeceği merak konusuydu. CHP'de vekil listelerinin belirlenmesi için yapılan ön toplantı olan Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) ve MYK'nın ardından son kararların alınması için Parti Meclisi (PM) toplantısı yapıldı. Buna göre Gamze İlgezdi'nin İstanbul 1. bölge 2. sıradan yeniden aday gösterilmesi kararlaştırıldı.

REZİDANS KRALİÇESİ
7 Haziran'dan CHP'den aday gösterilen ve TBMM'deki yemin töreninde sol yumruğunu havaya kaldırarak ezilenlere mesaj veren CHP İstanbul Milletvekili Gamze İlgezdi daha sonra Bağdat Caddesi'ndeki 15 milyonluk 3 ultra lüks rezidans daire ve skandalıyla gündeme gelmişti. İlgezdi'nin sanılanın aksine Ataşehir'de 15 rezidans dairesi daha olduğu ortaya çıkınca çok çarpıcı yolsuzluk iddiaları gündem gelmişti.



DEVLET MEMURUYUM DIŞARIDA İŞLER YAPTIM
İlgezdi çifti, yakın akrabalarını da servet sahibi yaptı. Sosyal Sigorta Kurumu'nda (SGK) diş hekimi olarak çalışan Gamze İlgezdi'nin ailesinin 35 lüks daireye sahip olduğu belirlendi. Buna rağmen CHP'li vekil akıllara durgunluk veren bir savunma yapmıştı. Daha önce "Ben 657'ye tabi devlet memuruyum" diyen Gamze İlgezdi'nin savunması trajikomikti. İlgezdi, "Ben tüm bilgilerimi verdim. 25 yıllık devlet memuruyum dışarda da ek işler yaptım. 21 yaşımdan beri çalışıyorum. Bu işin içinden de ak bir şekilde çıkacağız" demişti. Ancak dişhekimi İlgezdi'nin bu açıklaması pest dedirtti. İlgezdi'nin memur maaşıyla bu serveti nasıl yaptığı akıllarda soru işareti bıraktı.



AKRABALARINA PEŞKEŞ
Gamze İlgezdi'nin rezidanslarla kurulu servetinin yanı sıra birinci derece akrabalarının da benzer gayrimenkuller elde ettiği ortaya çıkmıştı. İlgezdi'nin, 12 rezidansı eniştesi, amcası, yengesi ve ablası gibi akrabalarının üzerine kaydettirip peyder pey hibe yoluyla kendi üzerine aldığı iddia edilmişti.