Şehitlik ayetiyle dalga geçtiler

Paralel yapıya yakın televizyon Mehtap TV'de yayınlanan programda şehitlik ayeti ile ilgili açıklamada skandal sözler sarfedildi.

Giriş Tarihi 09 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 09 Eylül 2015, 11:19
Şehitlik ayetiyle dalga geçtiler

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldırmak uğruna her türlü söylemi mübah sayan paralel yapı, cemaat görünümlü televizyonlarından da her türlü yayını yapıyor. Son olarak Mehtap TV'de Eser Karakaş'ın moderatörlüğünü yaptığı, Şahin Alpay ve Mehmet Altan'ın yorumladığı Akıl Defteri programında Erdoğan üzerinden Bakara Suresi'nin 154. ayetiyle (Allah yolunda öldürülenlere de ölü demeyin. Onlar diridir, ama siz anlamazsınız) alay ettiler.

Programın ilk dakikalarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlığından şüphe ettiğini ifade eden Eser Karakaş'tan sonra söz alan Şahin Alpay, Erdoğan'ın Bakara Suresi'ndeki ayetin mealine ilişkin yaptığı açıklamayla dalga geçti. Alpay, "(Bizim dinimize göre) dedi.. (Şehitler ölmez, yaşamaya devam ederler) dedi. Bu ne demek yani? Ben çok merak ettim yani.. Bizim bunca askerimizin, polislerimizin aileleri, anneleri, babaları, eşleri, çocukları, kardeşleri.. nasıl karşılıyorlar böyle lafları.. Bu lafın manası şu açıkçası.. Üzülmeyin.. Üzülecek bir şey yok. Onlar zaten yaşıyorlar.. Ölmediler. Cennete gittiler. Yahut yaşıyorlar.. Yahu...."


Alpay'ın açıklamalarına destek veren Eser Karakaş ise, bunun ilk günlerde inançlı aileleri rahatlatmak için söylenen şeyler olduğunu ifade etti.

Programda yaşanan ayetle dalga geçme skandalını köşesine taşıyan Yeni Akit yazarı Ali İhsan Karahasanoğlu ise Mehtap Tv'deki açıklamaları şöyle değerlendirdi:

"Aman Ya Rabbi!.. Bu kadar mı.. Bu kadar mı küfre saplanacaktı Fetullah Gülen'in televizyonu? Siyasi tartışmaya girersiniz-girmezsiniz. "Ama bize şunu yaptı. Ama bize bunu yaptı" dersiniz-demezsiniz. Ama, Bir âyetin anlamını tekrarlayıp. Sonra da. "Bu ne demek yani" diye tahfif etmeye çalışmak. "Böyle lafları", "bu lafın manası" gibi ifadelerle, âyeti tahkir etmek. Allah'ın sözünü küçümsemeye kalkışmak. Alayvari ifadelerle. Üzülecek bir şey yok yani" şeklinde, küstahça dalga geçmeler.Tayyip Erdoğan'ı devirmek için, dininize bu kadar mı sırtınızı dönecektiniz, ey Fetullah Gülen ve camiası! Hatırlatayım. Bu sözler sarfedilirken. Televizyonun büyük ihtimalle akşam namazını yeni kılmış elemanları da."İnsan hayatına verilen önem ve kamusal sorumluluk" alt yazısı ile, sarfedilen dini tahkir cümlelerine destek veriyordu. Zekat paraları ile kurulan. Himmet paraları ile finanse edilen. Şu televizyona bakın. Aman Ya Rabbi. Aman."

KAYNAK: HABER7