Doğan medyası yine Erdoğan'a saldırdı

Doğan medyasından DHA Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını "Dağlıca, Iğdır ve Tunceli'den hain saldırı haberleri gelirken Erdoğan güncel mesajlar verdi" ifadeleri ile verdi. Oysa Erdoğan'ın konuşmasının büyük bölümü şehitlere ilişkindi.

Giriş Tarihi 08 Eylül 2015, 00:00 Güncelleme 08 Eylül 2015, 16:58
Doğan medyası yine Erdoğan’a saldırdı

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın devam ederken Doğan Medya Grubu yine skandal bir yalan habere imza attı. Aydın Doğan'ın medya organı Doğan Haber Ajansı Erdoğan'ın YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Yönetim Kurulu üyeleri ve üniversite rektörlerini Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki kabulünde yaptığı konuşmayı çarpıttı.

DHA'DAN ÇİRKİN İFADE
Konuşmasına şehitleri anarak başlayan Erdoğan'ın ifadelerini Doğan Haber Ajansı sosyal medyadan "Dağlıca, Iğdır ve Tunceli'den hain saldırı haberleri gelirken Erdoğan güncel mesajlar verdi" şeklinde verdi. Erdoğan'ın "Pazar günü Dağlıca bölgesinde yapılan saldırıda 16 askerimizi şehit verdik. Bu sabahda Iğdır'da düzenlenen bombalı saldırıda 13 polisimizi şehit verdik. Dağlıca'da şehit düşen aralarında yarbayımızın da bulunduğu askerlerimizle, polislerimize Allah'tan rahmet yakınların TSK'ya emniyet teşkilatımıza ve milletimize baş sağlığı diliyorum" ifadelerini ajans adeta görmedi. Erdoğan'ın konuşmasının tamamı şehitler ve yürütülen operasyonlar üzerine olmasına rağmen Doğan Haber Ajansı, PKK propagandası ötesine geçip teröristler gibi yaptığı saldırılara bir yenisini ekledi. Ajansın sosyal medyadan yaptı paylaşım şöyle:



HÜRRİYET DE 400 VEKİL ÜZERİNDEN SALDIRMIŞTI
Geçtiğimiz günlerde Doğan Medya Grubu ve parelel yapının yayın organları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı canlı yayın devam ederken skandal bir yalan habere imza atmıştı. 7 Haziran'dan sonra başlayan sonuç vermeyen koalisyon görüşmeleri anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasi belirsizlik ortamını kastederek kullandığı "Eğer 400 milletvekilliğini alabilecek veya bir anayasayı inşa edebilecek sayıyı bir siyasi parti yakalamış olsaydı durum bugün çok daha farklı olurdu." ifalerini Doğan Medya Grubu ve 'Paralel Yapı' açıkça çarpıtmıştı. "Erdoğan Dağlıca'daki hain saldırıyı değerlendirdi: 400 vekil verilseydi böyle olmazdı" gibi başlıklarla servis edilmişti.