Sancak'a yönelik saldırıda yeni detaylar

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın otomobiline Hadımköy'de düzenlenen silahlı saldırı sonrasında yeni detaylar ortaya çıktı. Henüz kimlikleri belirlenemeyen saldırganların olayda 'Colt' ve '45 kalibrelik Magnum' marka 2 tabanca kullandığını belirlendi.

Giriş Tarihi 22 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 22 Ağustos 2015, 14:10
Sancak’a yönelik saldırıda yeni detaylar

İÇİNDEKİLER

Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın otomobiline Hadımköy'de düzenlenen silahlı saldırı sonrası İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin çalışması aralıksız devam ediyor.
Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Sancak'a saldırıda bulunan kar maskeli olduğu tespit edilen 2 saldırganın açtığı ateş sonrası otomobilin ön camına 4 kurşun isabet ettiği, 3 kurşunun camı delerek içeri girdiği öğrenildi. Polis ekiplerinin, saldırı sonrası otomobilde toplam 21 kurşun izine rastlandığı belirtildi.

SALDIRIDA, '45 KALİBRELİK MAGNUM' İZİ
Henüz kimlikleri belirlenemeyen saldırganların olayda 2 tabanca kullandığını belirleyen polis ekipleri, bir tabancanın '45 kalibrelik Magnum' olduğunu yapılan inceleme sonucunda tespit etti. Emniyet yetkilileri, geçmişte meydana gelen terör saldırılarında bu silahın kullanılmadığını belirtti. Saldırıda ayrıca 45'lik Colt olarak bilinen tabancaya ait mermiler kullanıldığı tespit edildi. Amerikan yapımı silah, piyasada ruhsatsız olarak temini güç bir silah olarak biliniyor.

SALDIRGANLARIN OTOMOBİLİNİN PLAKASINDAKİ HARF GRUBU TESPİT EDİLDİ
Saldırının ardından İstanbul Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri saldırganları belirlemek için ortak bir çalışma başlattı. İstanbul polisi, olay yerinden kaçan saldırganların Volkswagen Jetta marka bir otomobil kullandıklarını belirledi. Aracın plakasında bulunan harf grubuna ulaşıldığını belirterek, son rakam grubu üzerinde yapılan çalışmalarda ise sona yaklaşıldığı öğrenildi.
İstanbul Emniyeti Müdürlüğü'nde ifade veren Murat Sancak'ın herhangi bir organize suç örgütünden veya bir kişiden tehdit almadığı yönünde ifade verdiği kaydedildi.