Okul tatili uzayacak mı?

TUROB Başkanı Bayındır, "Okullar açıldıktan sonra çocuklar ve öğretmenler daha konsantre olmadan kısa bir tatil daha başlayacak. Gerek bu yönü gerekse turizmdeki kötü gidişat dikkate alınarak okulların 28 Eylül'de açılması önerisini destekliyoruz" diye açıklama yaptı.

Giriş Tarihi 20 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 20 Ağustos 2015, 17:49
Okul tatili uzayacak mı?

İÇİNDEKİLER

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, okulların geç açılması talebine ilişkin, "Okullar açıldıktan sonra çocuklar ve öğretmenler daha konsantre olmadan kısa bir tatil daha başlayacak. Gerek bu yönü gerekse turizmdeki kötü gidişat dikkate alınarak okulların 28 Eylül'de açılması önerisini destekliyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bayındır, yazılı açıklamasında, okulların geç açılması yönündeki talebe otelcilerin destek verdiğini ifade ederek, önerinin yerinde olduğunu vurguladı.

Bölgesel karışıklıklar, seçim ortamı, ramazanın sezonun ortasına gelmesi gibi nedenlerle turizmin kan kaybettiğini belirten Bayındır, açıklamasında şunları kaydetti:

"Yılın ilk yarısında turist girişinde yüzde 2,25 düşüş söz konusu. Haziran ayında ise düşüş oranının yüzde 4,89 ile neredeyse iki katına çıkması dikkat çekici. Temmuz ve ağustos aylarının da ekside çıkmasını bekliyoruz. Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği olarak daha önce de açıkladığımız üzere yıl sonunda bir düşüş olacağı kesin. Bu düşüşün tek rakamlı olması içinde bulunduğumuz konjonktürde çok mümkün görünmüyor. Zira okullar açıldıktan sonra çocuklar ve öğretmenler daha konsantre olmadan kısa bir tatil daha başlayacak. Gerek bu yönü gerekse turizmdeki kötü gidişat dikkate alınarak okulların 28 Eylül'de açılması önerisini destekliyoruz."