CHP'li belediye yolsuzlukta TIR'latmış

Yönetimlerindeki illerde vatandaşı hayatından bezdiren ve yolsuzlukları ayyuka çıkan CHP’li belediyelerin skandalları bitmiyor.

Giriş Tarihi 15 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 15 Ağustos 2015, 12:52
CHP’li belediye yolsuzlukta TIR’latmış

İÇİNDEKİLER

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İZSU) Menderes Görece'deki deposundan 25 TIR dolusu eski ve yeni malzemenin usulsüz olarak hurdacılara satıldığı iddiasıyla 4 kişinin tutuklandığı olayda hurda deposuna satılan malzemelerin bir çoğunun hurda değil kullanılabilir ve yeni olduğu bildirildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 23 Temmuz'da düzenlediği operasyonla Makine Kimya Endüstrisi'ne (MKE) teslim edilmesi gereken İZSU'ya ait Görece köyü sahasındaki hurda malzemelerin usulsüz satışıyla ilgili gözaltına alınan 6 kişiden 4'ünün tutuklandığı hatırlatıldı.

BİRÇOĞU HİÇ KULLANILMAMIŞ

Konuyla ilgili Aliağa ilçesindeki iki farklı hurda deposunda arama yapıldığının belirtildiği açıklamada, yaklaşık 124 tonluk değişik çap ve ebatlarda 89 su borusunun ele geçirildiği, bu malzemelerle ilgili yapılan değerlendirmede hurda durumda olan çelik boruların yanında bir kısım borunun yeni, hiç kullanılmamış ya da halen kullanılabilir durumda olduğunun anlaşıldığı kaydedildi.

40 KİŞİNİN İFADESİ ALINDI

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile İZSU kurumunda yapılan envanter kontrolünde de Makine İkmal Tesisleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan halen kullanılabilir durumda 320 metre çelik borunun eksik olduğu tespit edilmiştir. Konu ile ilgili boru sevkıyatının gerçekleştiği gün olarak belirlenen 22.07.2015 günü İZSU Görece sahası çalışanları, taşıma işini gerçekleştiren kamyon ve TIR şoförleri ile olay ile ilgili bilgi sahibi olduğu değerlendirilen toplam 40 kişinin yazılı ifadesine başvurulmuş olup, cumhuriyet savcılığından alınan talimatlar gereği İZSU çalışanları S.A. İ.E. M.G. A.A. hurdacılık işi yapan E.A. ve atık firması sahibi S.E. 10.08.2015 tarihinde adli mercilere çıkartılmış, İzsu çalışanı A.A. ve hurdacı E.A. cumhuriyet savcılığı tarafından salıverilmiş, İZSU çalışanları S.A. İ.E. M.G. ve atık firması sahibi S.E. çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

MKE'ye teslim edilmesi gerekirken hurdacılara satıldığı tespit edilen 124 ton su borusuna el konularak, İZSU firmasına iadesi sağlanmış olup, yapılan çalışmalar neticesinde İZSU'dan çıkarılarak hurdacılara satılan malzemenin yaklaşık 216 ton olduğu anlaşılmıştır. Bu kapsamda eksik olan 91 ton malzemenin İZSU'dan çıkarıldıktan sonra farklı yerlere verilmek suretiyle eritildiği değerlendirilmektedir."

4 KİŞİ TUTUKLANDI
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, ihbar üzerine başlatılan çalışmada İZSU'ya ait Menderes Görece'deki depodan eski ve yeni malzemelerin usulsüz olarak özel bir hurda firmasına satıldığı tespit edilmiş, depodaki satışları takibe alan ekipler, özel bir firmaya yapılan satışların usulsüz olduğu iddiasıyla başlattığı çalışma sonrası 3'ü İZSU çalışanı 4 kişi tutuklanmıştı.

KAYNAK: YENİ AKİT