'Türkiye hiçbir zaman o eski günlere geri dönmeyecek'

Kalkınma Bakanı Yılmaz, demokratikleşme sürecinin devam edeceğini belirterek, "Türkiye hiçbir zaman o eski günlere geri dönmeyecek" dedi.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2015, 20:17
’Türkiye hiçbir zaman o eski günlere geri dönmeyecek’

İÇİNDEKİLER

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, demokratikleşme sürecinin devam edeceğini belirterek, "Türkiye hiçbir zaman o eski günlere geri dönmeyecek. Eski günlere, eski Türkiye'ye dönmek isteyen AK Parti değil, tam aksine bu terör faaliyetlerini yapanlar, bu şiddeti ve silahı yeniden gündeme getirenlerdir" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Bakan Yılmaz, bir düğün salonunda düzenlenen AK Parti Sur İlçe Teşkilatı Danışma Meclisi toplantısındaki konuşmasında, son günlerde artan terör olaylarına değindi.

AK Parti'nin milletin emniyeti ve huzuru için ne gerekiyorsa yapacağını ifade eden Yılmaz, bundan hiç kimsenin endişesi olmaması gerektiğini söyledi.

Yılmaz, her türlü tedbiri alacaklarını, halkın emniyeti ve güvenliği, bölgenin huzuru, kalkınması ve refahı için ne gerekiyorsa yapacaklarını ama diğer taraftan da elbette özgürlüklerden yana olmaya devam edeceklerini, kazanımları koruyacaklarını bildirdi.

Türkiye'yi karıştırmak ve eski çatışmalı ortamına döndürmek isteyenlerin olduğuna dikkati çeken Yılmaz, şöyle konuştu:

"Demokratikleşme süreci devam edecek. Türkiye hiçbir zaman o eski günlere geri dönmeyecek. Birileri o eski günlere döndürmek için elinden gelen çabayı sarfediyor. Eski günlere, eski Türkiye'ye dönmek isteyen AK Parti değil, tam aksine bu terör faaliyetlerini yapanlar, bu şiddeti ve silahı yeniden gündeme getirenlerdir. Eski Türkiye alışkanlıklarıdır bunlar. Eski Türkiye zihniyeti işte tam da budur. Oysa AK Parti, yeni Türkiye'den yanadır. AK Parti daha demokratik bir Türkiye'den yanadır. Ve Allah'ın izniyle gün gün bu hedeflerimize doğru da yürüyeceğiz. Bundan hiç endişeniz olmasın."

Türkiye'de silaha yer olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Demokratik bir siyaset içinde silaha yer yok. Bunu herkesin böylece anlaması lazım" diye konuştu.