TÜRGEV, Londra ve Viyana'ya açılıyor

TÜRGEV Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, "Yakın zamanda Londra'da bir TÜRKEN Vakfı kurulumunu tamamladık. Viyana'da bir kurulum yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Giriş Tarihi 08 Ağustos 2015, 00:00 Güncelleme 08 Ağustos 2015, 21:41
TÜRGEV, Londra ve Viyana’ya açılıyor

İÇİNDEKİLER

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, gençlerin özgüvenli geleceğe yürümesi, çok daha büyük işler yapacak cesareti kendinde görmesini sağlamayı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için bizim sivil toplumumuza düşen, onlara bu olanakları sağlamak, bu imkanları tanımak. Geleceği tabii ki şimdiki gençlerimiz kuracak, temin edecek, biz onlara destek olmak istiyoruz" dedi.

Çeşitli programlara katılmak üzere Malatya'ya gelen Erdoğan, cuma namazını Eyüp Sultan Camisi'nde kıldı. Cami çıkışında vatandaşlarla sohbet eden Erdoğan, TÜRGEV'in Malatya'da açtığı yurtta incelemede bulundu.

Erdoğan, incelemelerinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, TÜRGEV olarak Malatya'da açtıkları yeni yurtları yerinde incelemek, öğrenciler gelmeden önce gerekli hazırlıkları kontrol etmek için geldiğini söyledi.

Ziyareti kapsamında, İmam Hatip Okulları Platformu olarak, sivil toplum kuruluşlarının koordinasyonuyla oluşturdukları temsilcilerle bir araya geldiklerini belirten Erdoğan, eğitim alanında Malatya'daki sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına destek için istişarelerde bulunduklarını anlattı.

Eğitim alanında sivil toplum örgütlerinin çalışmalarının önemine dikkati çeken Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne olursa olsun toplumumuzun huzur ve refahı elbette bu tür, öğrencilerimizin ihtiyaçlarının karşılandığı ve onların doğru bir şuurla beslendiği yapıların aracılığıyla temin edilecek, sağlanacak. Bugün huzurumuzu bozmaya yönelik, toplumumuzun arasına nifak sokmaya, nifak tohumları ekmeye yönelik çalışmalar yapanlar, bu çalışmaların zayıf olduğu yerlerde daha ciddi başarılar, kendilerince, maalesef edinmekteler.

Onun için ben inanıyorum ki toplumumuzun kökleriyle, gelenekleriyle, geçmişiyle buluştuğu ve geleceğe bununla birlikte yürüdüğü hani muhafazakar, dindar toplum oluşumuzun yansımasının görüldüğü bir şekilde yapılandırılması, yetiştirilmesi, beslenmesi bu vakıflarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın çalışmalarının artmasıyla doğru orantılı. O bakımdan TÜRGEV olarak olsun, İlim Yayma Vakfımız olarak olsun, İlim Yayma Cemiyeti olarak olsun il il yurt çalışmalarını, burs çalışmalarını, öğrenci çalışmalarını ilerletmeye çalışıyoruz."

VİYANA'DA DA TÜRKEN VAKFI KURULACAK
Erdoğan, ABD'de Ensar Vakfı ve TÜRGEV arasında ortak bir girişimle TÜRKEN Vakfını kurduklarını, Türkiye'den ABD'ye gidecek öğrencileri burslarla desteklemek istediklerini kaydetti.

Londra'da da TÜRKEN Vakfı kurulduğunu dile getiren Erdoğan, "Viyana'da bir kurulum yapmayı düşünüyoruz. Tamamen hedefimiz gençlerimizin özgüvenli geleceğe yürümesi, çok daha büyük işler yapacak cesareti kendinde görmesi. Bunun için bizim sivil toplumumuza düşen, onlara bu olanakları sağlamak, bu imkanları tanımak. Geleceği tabii ki şimdiki gençlerimiz kuracak, temin edecek, biz onlara destek olmak istiyoruz. Bugün de bunun için Malatya'dayız" diye konuştu.

Bilal Erdoğan, yurt ziyaretinin ardından esnafın daveti üzerine binanın karşısındaki bir lokantaya girerek, kendisine ikram edilen ayranı içti.

Ziyaretlerde Erdoğan'a, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin ve AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı da eşlik etti.