Şehit eşi törende herkesi gözyaşına boğdu

PKK’lı teröristlerce şehit edilen polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar için Diyarbakır'da tören düzenlendi. Törende şehit eşinin giydiği tişörtteki yazı heresi gözyaşına boğdu.

Giriş Tarihi 30 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 30 Temmuz 2015, 16:48
Şehit eşi törende herkesi gözyaşına boğdu

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır'ın Çınar İlçesinde dün gece PKK'lı teröristlerce şehit edilen polis memuru 30 yaşındaki Mehmet Uyar, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Mehmet Uyar'ın kendisi gibi polis olan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar üzerinde İngilizce 'Merhaba anne' yazılı bebek resimli tişörtle törene katıldı. Eşinin cenazesi ambulansla geçerken gözyaşlarına boğulan Nedime Uyar, meslektaşlarının yardımı ile güçlükle ayakta durabildi. Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü törende yaptığı konuşmada polis memurunun şehit edilmesi olayı ile ilgili 13 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

Çınar İlçesi'nde dün saat 22.15'de devriye görevi yaparken, bazı kişilerin soru sorması üzerine araçtan inen polis memuru Mehmet Uyar'a, teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ateşte polis memuru Mehmet Uyar ile birlikte orada bulunan Osman Caran ve İbrahim Turan adlı vatandaşlar da yaralanarak Diyarbakır'daki hastanelere kaldırıldı.


Durumu ağır olan polis memuru Mehmet Uyar tedavi gördüğü Selahaddin-i Eyyübi Hastanesi'nde şehit olurken, yaralı vatandaşlardan 51 yaşındaki Osman Caran ise Bölge Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Olayda yaralanan İbrahim Turan'ın tedavisi ise sürüyor.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE TÖREN
Şehit polis memuru Mehmet Uyar, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törene Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Dr. Halis Böğürcü, askeri ve sivil erk?n, şehit polisin Manisa'dan gelen babası Hüseyin, annesi Meryem Uyar ile Çınar İlçe Emniyet Amirliği'nde görev yapan 4 aylık hamile eşi Nedime Uyar ve meslektaşları katıldı.

EŞİNİ 'MERHABA ANNE' YAZILI TİŞÖRTLE UĞURLADI
4 aylık hamile olan ve törene üzerinde İngilizce 'Merhaba anne' yazılı bebek resimli tişörtle katılan şehit polisin eşi Nedime Uyar, uzun süre tabuta bakarak gözyaşı döktü. Şehidin babası Hüseyin, annesi Meryem ve eşi Nedime Uyar'ı Vali Hüseyin Aksoy, Emniyet Müdürü Halis Böğürcü ve komutanlar teselli etti.