30 F-16 Kandil'e bomba yağdırdı

Şırnak'tan havalanan 30 F-16 savaş uçağı Kandil'e bomba yağdırdı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
30 F-16 Kandil'e bomba yağdırdı
Şırnak'ta, PKK'lıların Görmeç ve Sislice üs bölgelerine izinden dönenlerin güvenliğini sağlayan time saldırıp 3 askeri şehit etmesi üzerine, Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyinde yer alan PKK kamplarına bomba yağdırdı.

Şırnak'ta bugün 1'i subay 3 askerlerin şehit edilmesinden sonra PKK'ya yönelik Küpeli Dağı'nda helikopterler desteğinde operasyon devam ederken, Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan savaş uçakları ise bir kez daha PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarını havadan bombaladı. Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği (IKYB)'nın resmi internet sitesinde 'Flaş haber' olarak verilen habere göre, savaş uçakları PKK'nın Zap, Metina ve Haftanin bölgelerindeki kamplarını bombaladı. Türk savaş uçaklarının Gare Dağı üzerinde de uçuş yaptığı belirtilirken, Haftanin'deki kampların bombalanmasının Uludere'nin Gülyazı ve Ortasu köylerinden de görüldüğü ifade edildi.
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.