Sahte başkomiser kimliği ile yakalandı

Bitlis'te yakalanan PKK'lı teröristin üzerinden sahte başkomiser kimliği ve bixi marka makineli tüfek çıktı.

Giriş Tarihi 27 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 27 Temmuz 2015, 19:33
Sahte başkomiser kimliği ile yakalandı

İÇİNDEKİLER

Bitlis'in Tatvan İlçesinde, üzerinde sahte başkomiser ve farklı kurumlara ait kimlikler bulunduran terör örgütü mensubu bir kişi, eylemlerde kullanılmak üzere getirilen bixi marka makineli tüfekle birlikte yakalandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Tatvan'da 24 Temmuz'da polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada, terör eyleminde kullanılmak üzere getirildiği değerlendirilen bixi marka makineli tüfek ile bu silaha ait şerit halinde 76 fişek ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, "Araç sürücüsü M.A isimli şahsın üzerinden, M.A adına ve kendisinin resmi bulunan sahte başkomiser kimliği ile başka kurumlara ait sahte kimlikler bulunmuştur. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla şahıs gözaltına alınarak, çıkan materyallere de el konulmuştur. Konuyla ilgili devam eden çalışmalar sonucunda, Hizan ilçesinde ikamet ettiği tespit edilen B.A. isimli şahıs da 25 Temmuz'da gözaltına alınmıştır. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen M.A ile B.A, çıkarıldıkları mahkemece 'terör örgütü adına kırsala silah aktarımı, silahlı terör örgütüne üye olmak, izinsiz olarak ateşli silah ve mermileri ülkeye sokmak, imal etmek, nakletmek ve satma' suçundan tutuklanmıştır" denildi.

Bu arada, Bitlis merkez ve ilçelerinde 26 Temmuz'da yapılan operasyon ve kontrollerde ise PKK/KCK yandaşı olduğu değerlendirilen 23 kişinin gözaltına alındığı, bu kişiler hakkında adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.