HDP'li milletvekilinden "silah sevkiyatı" açıklaması

Sarıyıldız, Şırnak'ın Cizre ilçesindeki Mem U Zin Kültür Sanat Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, bazı basın yayın organlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını savundu.

Giriş Tarihi 26 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 26 Temmuz 2015, 19:10
HDP’li milletvekilinden silah sevkiyatı açıklaması

İÇİNDEKİLER

Ocak ayında DBP Ceylanpınar İlçe Örgütünün düzenlediği gençlik şölenine davetli olduğu için Suruç'tan Ceylanpınar ilçesine gittiğine değinen Sarıyıldız, şunları kaydetti:

"Şoför arkadaşım Suruç Devlet Hastanesinde bir ameliyat geçirdiği için sınır nöbetinde tanıştığım, Kobani'deki savaş nedeniyle Suruç'a göç etmek zorunda kalan, ismini Osman olarak hatırladığım şahıs, Ceylanpınar ilçesine kadar bana şoförlük yapabileceğini söyleyince bir beis görmeyip aracıma aldım.

Kendisi aracımı kullandı. Yanında herhangi bir eşya yoktu. Ceylanpınar ilçe merkezinde söz konusu genç bakkaldan sigara alacağını söyleyerek araçtan ayrıldı."


Epey süre geçmesine rağmen söz konusu kişi geri gelmeyince sırasıyla DBP ve HDP ilçe örgütlerini, Şanlıurfa Valisi ve HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan'ı telefonla aradığını ve durumdan haberdar ettiğini savunan Sarıyıldız, "Urfa Valisi ile daha sonra yaptığım görüşmede söz konusu kişinin gözaltına alındığını öğrendim. Yaptığım telefon görüşmelerinin hemen akabinde sivil polisler, aracımın etrafını sarıp kimlik istedi. Polislere milletvekili olduğumu ifade edince uzaklaşıp gittiler" diye konuştu.

Kurye olarak gösterilen gencin akıbetini öğrenmek için Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek bilgi aldığını anlatan Sarıyıldız, "Emniyetteki görüşmenin ardından Ceylanpınar ilçesine geliş amacım olan gençlik şölenine katıldım" ifadesini kullandı.