"Bu hainler hedeflerine ulaşamayacak"

A Haber’de yayınlanan Deşifre programında son terör saldırıları mercek altına alındı.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 25 Temmuz 2015, 02:46
Bu hainler hedeflerine ulaşamayacak

İÇİNDEKİLER

A Haber'de yayınlanan Mehmet Ali Önel yönetimindeki Deşifre programına bu hafta AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Emekli Yarbay Halil Mert, Eski AK Parti Milletvekili Savcı Sayan ve Emekli Orgeneral Edip Başer konuk oldu. Programda son terör saldırıları mercek altına alındı.

İşte programdan önemli satır başları:

SAVCI SAYAN: NİŞANTAŞI'NDA SAZ ÇALIP DİYARBAKIR'DA TETİĞE BASARSANIZ TÜRKİYE PARTİSİ OLAMAZSINIZ
Hem Türkiye partisi olacağım diyorsun, Türkiye partisi olmak isteyen partiler sırtını halka dayar. Hiçbir güce dayamaz. İllegal bir güce dayamaz. Siz Nişantaşı'nda saz çalıp Diyarbakır'da tetiğe basarsanız Türkiye partisi olamazsınız. Bizi kandırmayın, bizim aklımızla alay etmeyin. Polisten önce Kürtleri öldürmüştür. Yani biz bunları sıralamaya tabii tutarsak altından çıkamayız. Onun için kimin ne yaptığını net bir şekilde halka anlatmamız lazım. Amaçları nedir halka anlatmamız lazım. Bakın ben Kürdüm, bugün Kürtlere bir baskı yapıldığı zaman karşı çıkanlardan biri ilk ben olurum.

AHMET EŞREF FAKIBABA: ŞANLIURFA'DA BU HAİNLER AMAÇLARINA ULAŞAMAYACAKLAR
Böyle bir şehri, böyle bir ülkeyi karıştırmak isteyen, böyle mükemmel anlaşan halkı dağıtmak isteyen kuvvetler var. Bu kuvvetler ne kadar başarılı olacak, bunu zaman gösterecek. Ama ben Şanlıurfa'yı çok iyi tanıyan bir kardeşiniz olarak, samimi olarak Türk'ü ile, Kürt'ü ile, Arap'ı ile, Alevi'si ile, Sunni'si ile emin olun başaramayacaklar. Ölebiliriz, can kaybedebiliriz; gençlerimiz, yaşlılarımız gidebilir ama Şanlıurfa'da bu hainler hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklardır.



DAEŞ BAŞINDAN BERİ TÜRKİYE'YE KARŞIYDI
Fakıbaba, 'Neden Suruç seçildi?' sorusuna ise söyle yanıt verdi: Bu şehrin seçilmesinde bence bu Ortadoğu bataklığına Türkiye nasıl girebilir diye planlar yapıldı. Bu zamana kadar ne diyorlardı; DAEŞ'in en büyük koruyucusu AK Parti'dir. Uluslar arası medya öyle söylüyordu. Ama ne kadar haksız bir eleştiri olduğunu bütün dünya, Türkiye ve muhaliflerimiz gördü. Özellikle muhaliflerimizin özür dilemesi lazım. Yani gerçekten birbirini destekleyen bir gurup varsa gelsin. Hükümet kurma sırasında niye gelir Suruç'ta, Urfa'da Türkiye'yi karıştırma ihtiyacı hissetsin? Böyle bir işbirliği olmadığının en güzel kanıtıdır bu. DAEŞ başından beri Türkiye'ye karşıydı ama hükümetimiz soğukkanlılıkla bu tehlikeyi, Türkiye'ye, Türk insanına, Türkiye'de yaşayan Türk vatandaşlarına zarar vermeden nasıl başımızdan atarız diye önlemler alıyordu. Şimdi çıkan olaylara baktığımızda bir günlük önlemler değil bunlar.