Terörün adı yine PKK

Türkiye, Suruç'taki IŞİD terörüne lanet yağdırırken Ceylanpınar'da iki polis memuru evlerinde infaz edildi. Bir diğer terör örgütü PKK, "Suruç'un intikamını aldık" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Temmuz 2015 Güncelleme 23 Temmuz 2015, 01:50
Terörün adı yine PKK

İÇİNDEKİLER

Suruç'taki kanlı saldırının ardından intikam yeminleri eden PKK aşağılık yüzünü bir kez daha gösterdi. Şanlıurfa'nın Ceylanpınar İlçesinde, 2 polis memuru, evlerinde elleri arkadan bağlandıktan sonra başlarından tabancayla birer kurşunla vurularak infaz edilirken saldırıyı PKK üstlendi.

Ceylanpınar ilçesinde, Terörle Mücadele Şubesinde görevli polis memuru Feyyaz Yumuşak ile Çevik Kuvvet Şubesinde görevli polis Okan Acar, dün göreve gitmedi. İki polise telefonla da ulaşamayan arkadaşları, Kepez Mahallesindeki evlerine gidince, Yumuşak ve Acar'ı, elleri arkadan bağlandıktan sonra başlarından tabancayla birer kurşunla vurulmuş halde buldu. Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Komşuların ifadelerinde ses duyulmaması, olayda susturucu kullanıldığı iddiasını beraberinde getirdi. Susturucunun ise PKK'nın infaz yöntemleri arasında yer almadığı da belirtildi.

SOSYAL MEDYADA DEMİRTAŞ'A ÖFKE
Olayla ilgili çok yönlü araştırma devam ederken, PKK'nın askeri kanadı Halk Savunma Güçleri (HPG) saldırıyı üstlendi. HPG'den yapılan açıklamada "22 Temmuz günü bir Apocu fedai timi, Suruç katliamına misilleme olarak sabah 06.00 sularında Ceylanpınar'da 2 polise karşı bir cezalandırma eylemi gerçekleştirmiştir. Feyyaz Özsahra ve Okan Acar isimli polisler öldürülürken, polislerin silah ve kimliklerine el konulmuştur" dendi.

HPG'nin açıklaması, akıllara HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın "Suruç saldırısının hesabı sorulacak" demesini akıllara getirirdi. Sosyal medyada KatilDemirtaş etiketi ile paylaşımlar yapıldı. Bu arada PKK açıklamasının dünyaya ilk olarak İngiliz haber ajansı Reuters'ten duyurulması da dikkat çekti.

Mehmet YILDIRIM