Gamze hayırseverlerden asansör istiyor

İzmir’in Karabağlar ilçesinde oturan ve milyonda bir görülen kelebek hastalığına yakalanan Gamze Çoban, ‘everest tepesi’ gibi gördüğü merdivenleri aşabilmek için yetkililerden asansör istedi ve “3. katta oturduğumuz için dışarı çıkamıyorum” dedi.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2015, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2015, 12:24
Gamze hayırseverlerden asansör istiyor

İÇİNDEKİLER

İzmirli Çoban ailesinin ilk kız çocuğu Gamze Çoban'ın, doğduğunda parmakları ve dilinin üzerinde deri soyulmaları vardı. Ailesi Gamze'nin vücudunda neden yara olduğunu anlayamazken, doktorlar da durum karşısında şaşkınlık yaşadı. Kısa süre sonra vücudunda yaralar oluşmaya başlayan Gamze'nin doğuştan deri hücreleri olmadığı ve milyonda bir görülen halk dilinde 'kelebek hastalığı' olarak bilinen 'epidermolizis bülloza' adlı deri hastalığına yakalandığı ortaya çıktı.

Aynı kaderi yaşayan, acıları ortak olan biri Malatya'da biri İstanbul'da yaşayan Hilal Güneş ve Sevilay Demirtaş ile birlikte Facebook'ta Üç Kelebeğin Hikayesi adlı grup kurduklarını anlatan Çoban, "Bizim derimiz kelebekler kadar hassas olduğu için kelebek derisi deniyor. Halk arasında kelebekler deniyor. O yüzden biz de üç kelebeğin hikayesi ismini koyduk" dedi.

"ASANSÖR İSTİYORUM"
Yetkililere ve yardımseverlere seslenen Gamze, "Sizlerden rica ediyorum, yardımseverlerden rica ediyorum, asansör istiyorum. Merdivenlerimiz çok kötü üçüncü katta oturduğum için dışarı çıkamıyorum. Kendim inemiyorum ancak babam veya dayılarım kucağına alacak yani asansör şart bana, asansör istiyorum" diye konuştu.

Amansız hastalığa yakalanmasaydı okumayı çok istediğini söyleyen Çoban, "Doktor olmak isterdim ya çocuk doktoru ya da uzman cildiye doktoru filan çünkü küçük çocukları çok seviyorum. Öncelikle bu hastalıkla mücadele eden hastalar için tedavi bulmak isterdim" dedi.

OYUNCULARA ÇAĞRI
Aynı hastalıkla mücadele eden arkadaşları Hilal Güneş, Sevilay Demirtaş ile bir araya gelmeyi çok isteseler de başaramadıklarını, ancak üç kelebek olarak bir tv kanalında yayınlanan Kiraz Mevsimi adlı dizide oynayan Serkan Çayoğlu ve Özge Gürel ile şarkıcı Aydilge'yi çok görmek istediklerini belirten Gamze Çoban, "Bizi görmeye gelebilirlerse çok seviniriz, çok istiyoruz" dedi. Anne Rüveyda Çoban da, evladının gözleri önünde eridiğini belirterek, kızının en azından dışarı çıkabilmesi için yetkililerden yardım istedi.

Kaynak: Yeni Asır