Pompalı tüfekle köpek katleden şahıs yakalandı

Edirne’de bir kişi, pompalı tüfekle bir inşaatının şantiyesindeki bekçi köpeğini acımasızca vurarak öldürdü. Olayın görüntüsünün internette yayılmasının üzerine büyük tepki toplayan şahıs çok geçmeden yakalandı ve ifade verdi.

Giriş Tarihi 27 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 27 Haziran 2015, 12:23
Pompalı tüfekle köpek katleden şahıs yakalandı

İÇİNDEKİLER

Edirne'de bir kişi, pompalı tüfekle bir inşaatının şantiyesindeki bekçi köpeğini acımasızca vurarak öldürdü. Olayın görüntüsünün internette yayılmasının üzerine büyük tepki toplamıştı. Köpeği vuran adam çok geçmeden yakalandı ve ifade verdi.
Yere saçılan boş fişekleri toplayan saldırgan daha sonra hiçbir şey olmamış gibi geldiği motosiklete binerek uzaklaştı. Bu anlar şantiyenin güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedilirken, görüntülerin internette paylaşılması üzerine olay, hayvan severlerin büyük tepkisine neden oldu. Yakalanan saldırgan ''Bu köpek beni ısırdı, şu anda yaralıyım. Beni ısırdıktan sonra oğluma yöneldi parçalayacaktı. Canıma kast etti, öfkeme yenik düştüm. Onu vurduğumda oruçluydum. Bu mübarek Ramazan gününde beni iki türlü günaha soktu. Benimde hayvanlarım var, pişmanım elbette. Günah sahibi oldum'' dedi. İfadesinin ardından serbest bırakılan Yüksel K. evine dönerken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olay, önceki gün kentin en işlek yerlerinden biri olan Kıyık Caddesi çıkışında meydana geldi. Sabah saatlerinde motosikleti kullanan küçük yaştaki bir çocukla yapımı süren tarıma yönelik işyeri inşaatının şantiyesi önüne gelen bir kişi, çuval içindeki pompalı tüfeği çıkardı. Silahlı saldırgan bekçi köpeğinin koşarak kapıya gelmesi üzerine 1 metre yüksekliğindeki tel örgülü kapının ardından gözünü kırmadan 5 el ateş etti. Yaklaşık 2 metrelik mesafeden vücuduna isabet eden saçmalar nedeniyle yere düşen ve can çekişen köpek öldü.


FİŞEKLERİ TOPLADI
Olayın ardından yere düşen tüfeğin boş fişeklerini oldukça sakin tavırlarla toplayan saldırgan, motosiklete bindi. Motosiklet üzerinde şantiyeye doğru el, kol işareti yapıp bir şeyler söyledikten sonra küçük çocuğun sürdüğü motosikletle olay yerinden uzaklaştı. Şantiye görevlileri silah sesleri üzerine polis ekiplerine haber verdi. Olay yerinede incelemelerde bulunan polis, pompalı tüfekle bekçi köpeğini öldüren saldırganı yakalamak için çalışma başlattı.

''ÇOK ÜZÜLDÜM''
Şantiye görevlisi Baki Akar, köpeğin muhtemelen hırsızlık için gelenlere karşı durduğu için öldürüldüğünü söyledi. İnşat içerisinde dolaştığı sırada pompalı tüfeğin sesini duyduğunu anlatan Akar, "Ben arada çalışırken, köpeğin ve tüfeğin seslerini duydum. Geldiğimde motosikletle kaçtılar, hemen polisi aradım. Gelen ekipler inceleme yaptı. Güvenlik kameralarına baktılar, orada zaten her şey görünüyor. Sanıyorum hırsızlık için gelenlere yol vermediği için öldürüldü. Çok sabık bir köpekti yabancıyı inşaata sokmazdı. Üç aydır burada ona biz bakıyoruz. Çok üzüldük o hali hala aklımdan çıkmıyor" diye konuştu. Akar, inşaat sahiplerinin de polise olayla ilgili şikayette bulunduğunu ifade etti.
FABRİKA GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞTI: KÖPEĞİMİZ HUNHARCA ÖLDÜRÜLDÜ

Bekçi köpeğinin vahşice öldürülmesinin yer aldığı güvenlik kamerası kayıtları sosyal paylaşım sitelerine yüklendi. Üzerine 'Şantiyede bekçi köpeğimiz tanımadığımız kişilerce vuruldu. Köpeğimizi bu şekilde vuranların amacı nedir bilmiyoruz' notu düştü. Kısa sürede yayılan ve binlerce kişi tarafından izlenen görüntülerde köpeğin vahşice öldürülmesi hayvan severlerin yoğun tepkisine neden oldu. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

YAKALANDI, 'ÖFKEME YENİLDİM' DEDİ

Edirne'de inşaat şantiyesindeki bekçi köpeğine av tüfeğiyle 5 el ateş edip öldüren 41 yaşındaki Yüksel K. güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerle tespit edildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekiplerince güvenlik kamerası kayıtlarının incelenmesinin ardından tespit edilen Yüksel K., sağlık kontrolünden sonra Cumhuriyet Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadesinin ardından serbest bırakılan Yüksel K. köpeğin aynı gün kendisine saldırarak sağ kalçasından ısırdığını ve motosikleti kullanan 11 yaşındaki oğluna saldırdığını söyledi. Öfkesine yenik düştüğünü ve pişman olduğunu anlatan Yüksel K., "Tasması ve aşıları olmayan köpek 11 yaşındaki oğlum ve bana saldırdı. Bu köpek beni ısırdı, şu anda yaralıyım. Beni ısırdıktan sonra oğluma yöneldi parçalayacaktı. Tasması, aşısı hiç bir şeyi yok. Defalarca söylememe rağmen bunu bağlamadılar. Bundan önce bu köpek bana defalarca saldırdı. Canıma kast etti, öfkeme yenik düştüm. Onu vurduğumda oruçluydum. Bu mübarek Ramazan gününde beni iki türlü günaha soktu. Benimde hayvanlarım var, pişmanım elbette. Günah sahibi oldum. Onlardan da şikayetçi olacağım" dedi.

Olayın yaşandığı bölgede şişe toplayıp geçimini sağladığını ifade eden Yüksel K. gazetecilere köpeğin ısırdığı bandajlı kalçasını gösterek, "Beni kalçamdan ısırdı. Diş izleri hala duruyor. Ben o bölgede 2 yıldır geri dönüşümü olan malzemeleri toplayıp geçimimi sağlıyorum. Okullar tatil olduğu için gezdirmek amaçlı yanıma oğlumu da almıştım. Motosikleti oğlum kullanıyordu. Tüfek rahmetli oğluma aitti. Kullanmasını da bilmiyorum, tetiğe basınca ateş aldı" diye konuştu.

İfadesinin ardından serbest bırakılan Yüksel K. evine dönerken, olay hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.