Örgüt medyasının isteği iç savaş

Suriye’de ABD-PKK suç ortaklığının ortaya çıkmasının ardından Kobani’de başlayan çatışmalarla birlikte, Türkiye’de iç savaş isteyen örgüt medyası DAEŞ propagandasına yeniden başladı. Hürriyet, Cumhuriyet ve Radikal de yalanlara aracılık etti.

Giriş Tarihi 26 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 26 Haziran 2015, 12:49
Örgüt medyasının isteği iç savaş

İÇİNDEKİLER

PYD'ye bağlı hareket eden YPG-PKK uzantıları ile ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin bölgedeki demografik yapıyı değiştirmeye yönelik operasyonlardaki suç ortaklığının ortaya çıkmasının hemen ardından Kobani'de DAEŞ propagandasının tekrar ısıtılmasına örgüt medyası tam destek verdi. Kobani'ye baskın yapan sözde IŞİD üyelerinin Türkiye'den girdiği yalanını isimsiz kaynaklara dayandırarak haber yapan Hürriyet'in yüzlerce kadın ve bebeğin öldürüldüğü yalanıyla birlikte servis ettiği maksatlı haberler büyük tepki topladı.

Sosyal medyada açılan ve Türkiye'yi 'terörist' olarak gösteren etiket altında dün sabah saatlerinden itibaren Hürriyet, Cumhuriyet, Radikal, Meydan gibi gazetelerin haberleri paylaşıldı.



'TÜRKİYE TERÖRİST'
Anadolu Ajansı'nın Akçakale Sınır Kapısı'ndaki güvenlik kameralarının görüntülerini yayınlamasıyla saldırganların Kobani'ye Türkiye'den girdiği yalanı çürütüldü. AA'nın bu haberine bile tahammül edemeyen Gezi yanlısı medya, görüntülerin 24 saat kayıt yapan güvenlik kamerası olduğunu görmeden bu kez AA'nın sabah erken saatte Kobani'de ne işi olduğunu sordu. Cevap ise gecikmedi. AA, görüntülerin güvenlik kamerası kaydı olduğunu açıkladı.

PKK'nın Tel Abyad'a girmesine izin verdiği 3 gazeteciden biri olan Hürriyet muhabiri Gülden Aydın, "250 IŞİD militanı Akçakale'de sınır kapısının demir parmaklıklarını aşıp Türkiye'ye geçti" yalanına haberinde yer vermişti. Aydın, Kobani'deki saldırılarla ilgili haberlerinde ise pek çok yalana imza attı. Sokakların cesetlerle dolu olduğunu, onlarca bebek ve kadının kesildiğini iddia eden Aydın, DAEŞ'lilerin Kobani'ye Türkiye'den geçtiği yalanını tekrarladı. Hürriyet'in internet sitesinde akşam saatlerine kadar kalan çarpıtılmış bilgiler akşam saatlerinde Dışişleri Bakanlığı ve Numan Kurtulmuş'un yaptığı açıklamalar üzerine kısmen kaldırıldı.

Kaynak: Yeni Şafak