F tipi suikast

Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk, dün sabah makam aracında silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Ertürk kurtarılamadı. Kocaeli Başsavcısı Mustafa Küçük ise "Saldırıyı terör olarak değerlendiriyoruz ama bu ön bilgidir" şeklinde açıklama yaptı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Haziran 2015 Güncelleme 17 Haziran 2015, 01:56
F tipi suikast

İÇİNDEKİLER

Türkiye dün sır dolu bir infazla sarsıldı. Adres Kocaeli'nin Kandıra ilçesiydi... Kandıra 1 Nolu F Tipi Müdürü İsmet Aktürk, sabah lojmanından çıktı. Şoförünün kullandığı araçla işine gitmek üzere hareket etti. Aktürk'ün makam aracı İzmit'teki Yeşilova trafik ışıklarını 100 metre geçtikten sonra yanlarına bir otomobil geldi. Gizemli araçtan Aktürk'ün makam otomobiline ateş açıldı. Vücuduna 3 kurşun isabet eden Aktürk ağır yaralanırken saldırganlar kaçtı.

ADLİYEDE TÖREN...

Şoförü tarafından Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Aktürk, ameliyata alındı. Ancak doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı. Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük ise suikastle ilgili çok önemli bilgiler verdi. Küçük, "Saldırıyı terör olarak değerlendiriyoruz ama bu ön bilgidir. İnfaz koruma memuru şoförümüz de herhangi bir yara almamış fakat şok durumunda" dedi. Otopsinin ardından İsmet Aktürk için Kocaeli Adliyesi önünde tören düzenlendi. Burada da bir konuşma yapan Mustafa Küçük "Ağlamayacağız, dik duracağız. Hainlerin hak ettiği cezaları almaları için elimizden geleni yapacağız. Şehidimize Allah'tan rahmet, çalışma arkadaşlarımıza sabır diliyorum" dedi. Törenin ardından Aktürk'ün cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Adana Tufanbeyli ilçesine gönderildi, Aktürk'ten geriye ise gözü yaşlı bir eş ile biri 12, diğeri de 16 yaşında iki çocuk kaldı.

TEHDİT EDİLİYORDU

Sır dolu bir suikast sonucu öldürülen İsmet Aktürk, çeşitli illerde uzun yıllar cezaevi müdürü olarak çalıştı. Aktürk, 1 yıl önce Osmaniye T Tipi Ceza İnfaz Kurumu Müdürü iken Kocaeli'ne tayini çıktı. Ancak Aktürk'ün Osmaniye'deki göreviyle ilgili şok bir iddia ortaya atıldı. Buna göre Aktürk Osmaniye'deyken tehditler alıyordu. Ancak yetkililer tehditlerin kim ya da kimler tarafından yapıldığı konusunda bilgi vermedi.

KURŞUN YAĞMURUNA TUTTULAR

Saldırganlar, Aktürk'ün içinde bulunduğu makam odasına kurşun yağdırdı. Olay yeri ekipleri ise suikast mahallinde detaylı bir inceleme yaptı.

Abbas ÇAKAR