"Sandığı milletin önüne koyarız"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "AK Parti yüzde 41 oyla dimdik ayaktadır. Biz bakarız, bu milletin hayrına bir koalisyon çıkarsa çıkar, çıkmazsa sandığı milletin önüne koyarız" dedi.

Giriş Tarihi 13 Haziran 2015, 00:00 Güncelleme 13 Haziran 2015, 22:05
Sandığı milletin önüne koyarız

İÇİNDEKİLER

Mahir Ünal, AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Nursel Reyhanlıoğlu, Mehmet Uğur Dilipak ve Mehmet İlker Çitil ile partisinin Göksun, Afşin ve Elbistan ilçe teşkilatlarını ziyaret ederek, seçimdeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Elbistan İlçe Teşkilatını ziyaretinde konuşan Ünal, CHP, MHP ve HDP'den bahsederek, söz konusu partilerin taş üstüne taş koyacak bir başarısının olmadığının görüleceğini, bunların önce konuşmayacakları için uzlaşamayacaklarını söyledi.

Türkiye'nin 13 yıllık kazanımının biranda kaybedilme tehlikesi olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti: "Bu kazanımlar çocuklarımızın kazanımıdır. 13 yıldan beri AK Parti'nin yaptığı hizmetleri keyifle kullandılar. Seçimden sonra muhalefete oy verenlerde bir korku hali hakim oldu. Onlar şöyle düşünüyordu, 'AK Parti, bu seçimi de kazanır, onlar hizmet etmeye devam eder, biz de eleştirmeye devam ederiz' diyorlardı. Şimdi 'İstikrar bozulursa benim işlerim bozulur' diye konuşuyorlar. Peşinden gittikleri, oy verdikleri partileri 13 yıldan beri bu ülke için tek bir vizyon geliştirmedi. Bunu nereden biliyoruz. Bunların akılları fikirleri, odaklandıkları nokta 'AK Parti'yi iktidardan düşürelim'. Bütün hesapları buydu."

"KEL GÖRÜNDÜ"

AK Parti dışındaki partilerin seçim döneminde verdikleri sözlere ilişkin "takke düştü, kel göründü" değerlendirmesinde bulunan Ünal, parti olarak Türkiye'nin istikrarını ve insanın önündeki ekmeği büyütmenin mücadelesini verdiklerinin ortaya çıktığını ifade etti. Ünal, söz konusu partilerin taş üstüne taş koyacak bir başarısının olmadığının da görüleceğini belirtti.

Seçim sonuçlarını millet nezdinde değerlendiren Ünal, şöyle devam etti: "Millet AK Parti'ye '13 yıldan beri koşuyorsun, bir dur, bir nefeslen, bir soluklan, bir muhasebe yap' dedi. Muhalefete 'Siz çok biliyorsunuz ya size biraz sorumluluk verelim' dedi. Şimdi herkes sorumluluk testindedir. Bu sorumluluğu hakkıyla kim yerine getirecek tabiki AK Parti yerine getirecektir. Kim rezil olacak tabiki onlar rezil olacak. Gönlünüz rahat olsun. Hükümetimiz iş başındadır. Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız görevi başındadır. AK Parti yüzde 41 oyla dimdik ayaktadır. Biz bakarız, bu milletin hayrına bir koalisyon çıkarsa çıkar, çıkmazsa sandığı milletin önüne koyarız."