Cani filmi

Sanıklar duruşmada birbirlerini suçladı. Genç kıza minibüste nasıl kıydığını soğukkanlılıkla anlatan Suphi Altındöken, sık sık ağlama molası vererek pişmanlık rolüne sarıldı!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Haziran 2015 Güncelleme 13 Haziran 2015, 00:00
Cani filmi

İÇİNDEKİLER

Kadın cinayetlerinin sembolü haline gelen Özgecan Aslan (20), Türkiye'yi ağlattı. Katiller ise timsah gözyaşlarına sarıldı! Mersin'de 11 Şubat'ta minibüse binen Özgecan'dan, bir daha haber alınamadı. Aslan'ın 13 Şubat'ta yanmış cesedi ortaya çıktı. Genç kızı minibüste katleden şoför Suphi Altındöken (26), babası Necmettin Altındöken (50) ile arkadaşı Fatih Gökçe (25), 4 ay sonra yargılanmaya başlandı. Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan 3 cani, gece saatlerinde kaldıkları cezaevlerinden Tarsus Adliyesi'ne gizlice getirildi.

'ŞEREFSİZ' KELİMESİNE KIZMIŞ
Davaya müdahil olma talebinde bulunan bin avukat nedeniyle duruşma, adliyenin konferans salonunda yapıldı. İçeriye 150 avukat alındı. İddianame bant kaydıyla okundu. Özgecan'ın nasıl katledildiği anlatıldıkça yürükler daraldı. Sanık ifadeleri ise acıyı ikiye katladı. Hakim, pişmanlıktan faydalanmak için sık sık ağlama molası veren sanığı, "Ağlamaları geçelim" diye uyardı. Katil, bir avukatın "Özgecan'ı öldürürken bu gözyaşlarını nereye sakladın" sorusuna, "Allah kimseye bunu yaşatmasın" karşılığını verdi. Altındöken'in "Alnım açıktır" ifadesi ise tansiyon yükseltti. Özgecan'ın kendisine "Şerefsiz" dediğini aktaran katile, tüm salon "Biz de söylüyoruz" diye tepki gösterdi. Suçu arkadaşı Fatih Gökçe'ye yıkmaya çalışan ve vahşeti soğukkanlılıkla anlatan cani, şunları söyledi: "Özgecan minibüse bindi. Acelesi olduğunu söyleyince gideceği yere 100 liraya götürebileceğimi söyledim. Parayı aldıktan sonra otobana girdim. 'Nereye' diyerek kafama vurdu, saçımı çekti. Yüzümü tırmalamaya başladı. Ben de sinirlenip dövdüm. Kafası demire çarptı, bayıldı. Hastaneye götürmek için Fatih Gökçe'yi çağırdım. Babamı aradım, benim eve geçtik. Fatih ile araçtaki koltukların kanlı başlıklarını topladık. Bunu ilk kez söylüyorum. Fatih'i arabadan kemerini düzelterek inerken gördüm. Fatih'in yönlendirmesiyle Özgecan'ı öldürmeye karar verdik. Bıçağı aldım, boğazına sapladım. Fatih 'Yüzünü tırmaladı. Kimliğin elinde. Elini kes' dedi. Kestim ellerini. Önce çuvala koyup gömecektik, sonra Fatih babamdan mazot istedi. 'Kız güzelmiş' dedi. 'Bir şey mi yaptın?' diye sorunca 'Sus, yoksa seni ihbar ederim. Çocuklarını kaçırım' yanıtını verdi. Issız bir yere gittik. Fatih ısrar edince cesedi yaktık."

BABA-OĞUL YAPMIŞTIR
Fatih Gökçe ise tecavüz iddiasını reddetti. "Benim kızım var. Suphi ile babası yapmıştır. Suphi arabaya girdi, 3 dakika sürdü. İndiğinde elinde maktule ait elleri gördüm" dedi. Gökçe'nin ardından Necmettin Altındöken'in ifadesine geçildi. Hakim, fakir edebiyatı yapıp timsah gözyaşları akıtan babayı uyardı. "Cinayetten haberim yoktu. Benim de kızım var" diyen sanık, 3 maymunu oynayıp, psikolojik sorunlar yaşadığını söylediği oğlunu korumaya kalktı.

ÜÇ SANIK SABIKALARI HAKKINDA YALAN SÖYLEDİ
Özgecan'ı öldüren 3 sanık, geçmiş sabıkalarına ilişkin beyanlarında yalan söyledi. Hakim, "Hiç sabıkamız yok" diyen Suphi Altındöken'in 2, babası Necmettin Altındöken'in de bir sabıkasının olduğunu belirtti. Diğer sanık Fatih Gökçe'nin ise bir sabıkası olduğunu söylemesine karşın 2 sabıkası olduğu kaydedildi.

'HERKESİ TAHRİK EDİYORSUN'
Katilleri hiçbir avukat savunmak istemedi. Bunun üzerine Mersin Barosu tarafından yasalar gereği Suphi Altındöken için avukat Kamil Veliak, Necmettin Altındöken için İbrahim Kaplan, Fatih Gökçe için de avukat Nazmi Karataylı görevlendirildi. Ancak Karataylı'nın Gökçe'nin savunmasını kendi isteğiyle üstlendiği öğrenildi. Sivil toplum örgütleri, duruşma arasında adliye balkonundan bahçedekileri izleyen avukat Karataylı'ya, "Oradan millete bakarak herkesi tahrik ediyorsun, defol" diye tepki gösterdi.

ANNE-BABA KATILMADI
TÜRKİYE'yi sarsan Özgecan davasının ilk duruşmasında Mehmet-Songül Aslan çifti yer almadı. Aileyi temsilen birçok avukatın yer aldığı duruşmaya Özgecan'ın amcası Yaşasın Aslan da katıldı. Mahkemede söz alan amca Aslan, 112 gündür cehennem hayatı yaşadıklarını söyledi. Katillerin duruşmada soğukkanlılıkla işledikleri cinayeti anlattıklarına dikkat çeken Aslan, "Bunların başka faili meçhulleri vardır, araştırılsın. Canilere dünyaya örnek olacak en ağır cezanın verilmesini istiyorum" dedi.

'ÖNCE ADAM OL'
SİVİL toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar, kadına yönelik şiddete karşı kenetlendi. Ellerinde döviz, pankart ve Özgecan'ın fotoğraflarını taşıyan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu grup, sloganlar atarak adliye bahçesine girdi. Bazı avukatların yakasındaki, "Önce adam ol, kadına el kaldıran adam değildir" yazısı dikkat çekti.