Koalisyon suikast ve katliam demek!

Doğan Medyası, CHP ve Paralel Yapı ittifakı, AK Parti’yi iktidardan uzaklaştırıp yerine bir koalisyon hükümeti kurulmasını istiyor. Oysa Türkiye’nin koalisyon hükümetleri tarafından yönetildiği 90’lı yıllar katliamlar ve siyasi suikastların en çok yaşandığı yıllardı…

Giriş Tarihi 30 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 30 Mayıs 2015, 10:27
Koalisyon suikast ve katliam demek!

İÇİNDEKİLER

AK Parti iktidarından kurtulmanın tek yolunun HDP'nin barajı aşması ve AK Parti dışındaki partilerin koalisyon hükümeti kurmasını isteyenler, Türkiye'nin siyasi cinayetlerin, faili meçhullerin yaşandığı yıllara dönmesini istiyor. Bu çevreler geçmişte olduğu gibi ülkede kaos ortamı yaşanırken haksız bir şekilde kendi kasalarını doldurmak istiyorlar.

İŞTE AK PARTİSİZ İKTİDAR İSTEYEN KOALİSYONCULAR
13 yılda Türkiye'ye çağ atlatan AK Parti'yi, koalisyon hükümetleri zamanındaki rantları 13 yıldır kesilen Doğan Medyası, bazı TÜSİAD üyesi iş adamları, CHP ve muhalefet partileri ile Paralel Yapı iktidardan düşürmek istiyor. Her gün yayın organlarında muhtemel bir koalisyon hükümetinin AK Parti iktidarından daha iyi olacağı propagandası yapanlar Türkiye'nin 90'lı yıllar boyunca yaşadığı kaos ortamını gizlemeye çalıyor.

KOALİSYON HÜKÜMETLERİ SUİKAST VE FAİLİ MEÇHUL DEMEK
1980'li yıllardaki tek Partili ANAP hükümetlerinin ardından 1991 yılından 2002 Kasım ayına kadar Türkiye koalisyon hükümetlerince yönetildi. Bu koalisyon hükümetleri döneminde yüzlerce faili meçhul cinayet birkaç katliam, onlarca siyasi kriz ve iki büyük ekonomik kriz yaşandı.

İŞTE TÜRKİYE'NİN 12 YILINI LEKELEYEN CİNAYETLER:

31 Ocak 1990
Eski CHP Milletvekili Prof. Muammer Aksoy öldürüldü.

7 Mart 1990
Çetin Emeç öldürüldü.

4 Eylül 1990
Yazar Turan Dursun, İstanbul Koşuyolu'ndaki evinden çıkarken öldürüldü.

26 Eylül 1990
Eski MİT müsteşarı Hiram Abas, iki saldırganın açtığı ateş sonucu hayatını yitirdi.
6 Ekim 1990
Bahriye Üçok öldürüldü

20 Temmuz 1991
HEP'in Diyarbakır İl Başkanı Vedat Aydın, Diyarbakır'da 20 yıl önce evinden alındıktan sonra öldürüldü.

20 Eylül 1992
Musa Anter, 20 Eylül 1992'de Diyarbakır'ın Seyrantepe mahallesinde uğradığı silahlı saldırıda sol bacağına iki, kalbi ve kafasına birer kurşun sıkılarak öldürüldü. Musa Anter'in yanında bulunan gazeteci ve yazar Orhan Miroğlu saldırı sırasında yaralandı.

24 Ocak 1993
Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993'te Ankara'da Karlı Sokak'taki evinin önünde, arabasına konan C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirdi.

17 Şubat 1993
Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis, uçağının buzlama sonucu düşmesi nedeniyle öldü. Yıllarca Bitlis'in uçağının düşürüldüğü ve olayın suikast olduğu konuşuldu.

2 Temmuz 1993 Sivas katliamı
Sivas Madımak otelinin yakılması sonucu aralarında yazar gazeteci ve sanatçılarında olduğu 37 kişi öldü.

5 Temmuz 1993 Başbağlar Katliamı
Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993'de, Erzincan'ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar Köyü'nde PKK tarafından 33 sivilin öldürülüp köyün ateşe verildiği katliam. PKK lideri Abdullah Öcalan olaydan habersiz olduğunu ve olayın sorumlusunun Dr. Baran kod adlı bir PKK sorumlusu olduğunu ifade ederek, katliamı PKK'nın düzenlediğini kabul etmişti.

16 Ocak 1994
Uyuşturucu ve silah kaçakçısı olduğu, ayrıca PKK'ya yardım ettiği ileri sürülen Behçet Cantürk, Sapanca'da öldürüldü. Olay aydınlatılamadı.

2-15 Mart 1995 Gazi Olayları
Gazi Mahallesi'nde kahvehaneler tarandı. Bu saldırı sonucu çıkan olaylarda toplam 17 kişi hayatını kaybetti.

11 Ocak 1996 Sabancı suikastı
DHKP-C militanları tarafından Sabancı Center'da düzenlenen suikast sonucu Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe öldürüldü.

28 Temmuz 1996
''Kumarhaneler Kralı'' olarak bilinen işadamı Ömer Lütfü Topal öldürüldü.

13 Mart3199
Mavi Çarşı katliamı İstanbul Göztepe'deki Mavi Çarşı, PKK militanlarınca yakıldı. Olayda 13 kişi hayatını kaybetti.

21 Ekim 1999
Siyaset bilimci, siyasetçi Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999 günü arabasına konulan bombanın patlaması sonucu ağır yaralandı. Kışlalı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

UYDURMA ÖRGÜTLER, BÜYÜK SOYGUNLAR!
Bu cinayetler koalisyon hükümetleri zamanında yaşanana faili meçhul cinayetlerden sadece birkaçı. Bu suikastları yaptığı iddia edilen örgütlerin birçoğunun uydurma örgüt olduğu sonradan ortaya çıktı. İşlenen onlarca cinayet ve yapılan suikastlar koalisyon hükümetlerinin bu olayları aydınlatma yönünde irade ortaya koyamaması nedeni ile faili meçhul kaldı.

Bu cinayetler işlenirken Türkiye'de 22 banka sahipleri tarafından batırıldı, Gazeteler el değiştirdi. Kamu bütçesi hortumlandı.

Takvim.com.tr