''Medyanızla kimi ürküteceğinizi sanıyorsunuz''

Cumhurbaşkanı Erdoğan Uşak'ta toplu açılış töreninde konuştu.

Giriş Tarihi 27 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 27 Mayıs 2015, 16:27
’’Medyanızla kimi ürküteceğinizi sanıyorsunuz’’

İÇİNDEKİLER

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Uşak bugün bir başka güze. Uşak her zaman davamıza sahip çıktı.

Bundan tam 55 yıl önce demokrasi tarihimiz adına millet adına utanç verici bir durum yaşandı. Bugün 27 Mayıs 2015. 27 Mayıs 1960 darbesi kara bir gün olarak tarihimize yazıldı. 27 Mayıs 1960 günü bir matem günüdür. Ege'nin yiğit adamı Menderes "Yeter" diyerek aldığı iktidar ile millete çok hizmet verdi. Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. İmam Hatipler onun döneminde açıldı. Bu milleti özünden koparmak yabancılaştırma adımlarına bu dönemde son verildi. Milletin desteğiyle iktidara gelen Adnan Menderes'e darbe yaptılar yetmedi dar ağacına gönderdi.

Burada açık söylüyorum. CHP 1950 seçimlerinin sonucunu yıllarca hazmdemedi. Yassıada tutanaklarına bakarsanız Menderes'in asılmasını isteyen kişinin İnönü olduğunu görüyoruz.

Biz yalnız Allah'ın huzurunda eğiliriz. Başka eğilmek yok. Ne zaman bu milletin evlatları iktidara geldiyse sonları darbe oldu. Menderes'in akıbeti siyasetçilerin üzerinde demokrasinin kılıcı gibi dursun istiyorlardı.

Menderes ve iki arkadaşını darağacına gönderenler, bunu tek bir gaye için yaptılar. Menderes'in akıbetinin, bundan sonra gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyorlardı. Adnan Menderes, Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu, suçlu oldukları için değil, ibretialem olsun diye asıldılar. Bir daha hiçbir siyasetçi vesayet odakları ile mücadeleye giremesin, milletle devleti barıştırmanın gayreti içerisinde olmasın diye bunu yaptılar.

Elinizdeki yazılı ve görsel medya ile siz neyi ürküteceğinizi sanıyorsunuz? 40 yıllık siyasi hayatımızı boyunca tehditlere maruz kaldık. Paralel bir savcı çıkmış. Bunlar Menderes'i geçti sonları da geçecek diyor.

İŞİ GÜCÜ BIRAKMIŞ BİZİMLE UĞRAŞIYOR
New York Times işi gücü bırakmış bizimle uğraşıyor. NATO'yu göreve çağırıyor. Bunların hepsi de gözleri milletin iradesine, yani sizlere dikmiş durumda ama bunlar Türk milletinin, bu milletin o asil duruşunu bilmiyorlar. O kirli ittifaklara benim milletimin nasıl ders vereceğini anlayamıyorlar. Bu uğurda şarlatanlıklarına her gün yenilerini ekliyor ve üstelik bunu da köşelerinden bizzat duyuruyorlar. Bunlar, ücretli şarlatanlar, vesayetin tetikçileri. Milletin evlatlarının iktidarda olmasına, sizlerin söz sahibi olmasına tahammül edemiyorlar

HAYKIRIN Kİ PENSİLVANYA'DAN DUYULSUN
Şimdi haykırmaya var mısınız? Öyle bir haykıralım ki 15 bin kilometreden duyulsun. Pensilvanya'dan, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun. Yeni Türkiye'nin inşasına hazır mıyız? 7 Haziran'da sandıkları patlatıyor muyuz?

Vatan topraklarında birileri operasyon düşünüyor. Boşuna heveslenmeyin bizi karşınızda bulursunuz. Askerimizi ve emniyet güçlerimizi karşınızda bulursunuz. En önemlisi ise milletimizi karşınızda bulursunuz? Çıkmış bir paralel devlet. Devletin kurumlarına yerleşiyor. Yıllarca bunu din kisvesi altında yaptılar. Eğitim dediler böyle yaptılar. Adımlar atmak süretiyle milletimizi kandırdılar.

Cumhurbaşkanı olmadan önce bir sözüm vardı. İnlerine gireceğiz demiştik. İnlerine girdikçe abileri mabileri yurtdışına kaçıyor. Siz kaçacaksınız biz kovalayacağız. Asla taviz vermeyeceğiz.

Ölürmüsün-öldürürmüsün? Diyanet'i kapatacağız diyorlar. Kendine gel kendine. Millet buna izin verir mi?