Erdoğan: "İlk kez açıklıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine cevap veren Doğan Grubu'nu eleştiren Erdoğan daha önce yaşadığı bir olayı ilk defa anlattı.

Giriş Tarihi 19 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 19 Mayıs 2015, 21:23
Erdoğan: İlk kez açıklıyorum

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Keçiören'de Esertepe Rekreasyon Alanı Açılış Töreni'nde vatandaşlara hitap etti.

Cumhurbaşkanı, kendisine cevap veren Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan'la ilgili daha önce yaşadığı bir olayı ilk defa anlattı.

Tek parti CHP'si döneminin yokluğun, yoksulluğun, zulmün, baskının, ret ve inkar politikalarının sembolü olarak anıldığını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, il başkanlarını vali olarak atamanın CHP'nin geleneği olduğunu, bugün böyle bir şeyi kimsenin aklından bile geçiremeyeceğini söyledi.

Erdoğan, "Güya bugünleri karalamak adına kendi karanlık dönemlerini kendi ağızlarıyla ifşa ediyorlar. Kendi partisinin tarihini kötülüyor. Gazi Mustafa Kemal'in dönemlerini kötülüyor, tahkir ediyor, eleştiriyor" dedi.

Sadece ana muhalefet partisi değil, diğer partilerin de eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuştuklarını ifade eden Erdoğan, "En öne bu ana muhalefet partisi düşmüş, arkasında bölücü örgüt, paralel örgüt ve bir medya grubu" diye konuştu.

"Ey Doğan, niye rahatsız oldun?"

Doğan Medya Grubu'nun kendisine bir başyazıyla cevap verdiğini söyleyen Erdoğan, Mısır'da Mursi'nin idamıyla ilgili açıklamaları üzerine, "beyefendilerin rahatsız olduklarını" ifade etti.

İma yollu "Şok karar, Mısır'da milletin yüzde 52 oyunu almış Mursi'ye idam kararı" yazdıklarını anlatan Erdoğan, sosyal medyada ciddi bir yüklenme başlayınca bu yazının yayından kaldırıldığını ifade etti.

İLK KEZ AÇIKLADI

"Şimdi ey Doğan, niye rahatsız oldun? Sen değil misin '411 el kaosa kalktı', sen değil misin benim seçilme hakkım elimden alındığı zaman 'muhtar bile olamaz' diye başlık atan? Bütün köşe yazarlarınla bize saldırdığın o günleri unutacağımızı mı zannediyorsun? Cumhurbaşkanı oldum, yine aynı şekilde devam ediyorsun. Milletin verdiği oya saygın yok. İma yollu bunu yapıyorsun. Bak Doğan, ben sana şunu söyleyeyim. Bana gelip, şu anda ekranları başında bizi izleyenler, tüm milletime bunu anlatıyorum. Bugüne kadar hiçbir yerde söylemedim, bundan sonra söyleyeceğim. Bu çok hassas bir konu. Bana gelip, 'sizin döneminizde 1'e 5 kazandım' diyen sen değil misin? Bana gelip, İstanbul Conrad Otel'de aynen şu ifadeler: 'Ben, Sayın Demirel'le de çalıştım. Ben, Tansu Hanım'la da çalıştım. Özal'la da çalıştım. Sayın Özal, medyayla da olmaz, onsuz olmaz, bana bunu söyledi. Tansu Hanım, zaten bizlerle baş edemedi.' Bunları anlatınca ben kendisine o zaman şunu söyledim: 'Aydın Bey, ben doğma büyüme Kasımpaşalıyım. Şunu bilmeni isterim. Bizim Rabbimize verilecek bir borcumuz var, can borcumuz. Onun vakti saati onda bellidir ama şunu bilmeni isterim. Hakkın olanı her zaman alırsın ama hakkın olmayanı bizden öncekilerden aldığın gibi bizden alamazsın. Bunu bilmen lazım.' Ben, bunu söyledim."

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni şahsıma mı yaptım"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğan Grubu'nun yarın, öbür gün bütün ekibini toplayarak yalan, yanlış bir senaryoyla kendisine cevap vereceğini belirterek, "Ama zaten milletim de bunların ne derece doğru, ne derece yalan haberler ürettiklerini gayet iyi bilir. Bunlar hükümet yıkmaya, hükümet kurmaya alışmış olan yazılı ve görsel medyadır. Her türlü saltanatı bunlar sürerler ama kalkarlar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili yazdıklarını yaptıklarını biliyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni şahsıma mı yaptım" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bu milletin onur makamı olduğunu, Türkiye'nin bütün muhtarlarını burada ağırladığını hatırlatan Erdoğan, bugün de Türkiye'nin tüm gençlerinin, sporcuların, engellilerin orada olduğunu söyledi.

Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sürekli gelecek, gidecekler. Boşuna bağırıp çağırıyorsunuz. Çıkmış bir tanesi 'kaçak saray.' Neye dayanarak bunu söylüyorsun. Yani bir ülkenin Cumhurbaşkanlığı makamının, külliyesinin, CHP'si de MHP'si de diğerleri de ağızlarına pelesenk etmişler, 'kaçak saray.' Var mı belgen? Hukukta bir kaide vardır, müddei iddiasını ispatla mükelleftir. Eğer iddianızı ispatlayamıyorsanız o zaman size bu toplumun yakıştıracağı çok ağır bir ifade vardır. Onu ben söylemeyeceğim. Olay budur. Ne rakamlar uydurdular, hala uydurmaya devam ediyorlar. Utanmadan, sıkılmadan Menderes'in akıbetini hatırlatırken, Menderes ile birlikte milletin iradesine yaptıkları darbeyi de ima ediyorlar. Şunu bil, bak biz yola çıkarken kefenimizi giyerek çıktık. Bunu bil ve böyle de devam edeceğiz bu yola. Şu ifadeleri biz bunlarda okuduk, kendi adamları bunu söylediler, yazdılar. 'Bu iş sadece sizin oyunuzla olmaz, gerekirse darbeyle, darağacıyla buna engel oluruz' demeye çalışıyorlar. Ama bilmedikleri bir şey var. Bu millet artık eski Türkiye'ye izin vermez. O bitti."