Uluslararası sularda bombalanan Türk gemisi Fethiye'de

Libya açıklarındaki uluslararası sularda saldırıya uğrayan, bir Türk şirketine ait Cook Adaları bandıralı 'Tuna-1' adlı kuru yük gemisinde yaşamını yitiren 3'üncü kaptan İlker Büyükdere'nin cenazesi, gemiyle Muğla'nın Fethiye Limanı'na getirildi.

Giriş Tarihi 12 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 12 Mayıs 2015, 18:48
Uluslararası sularda bombalanan Türk gemisi Fethiye’de

İÇİNDEKİLER

Libya açıklarındaki uluslararası sularda dün saldırıya uğrayan Tuna Holding'e ait Cook Adaları bandıralı 'Tuna-1' adlı yük gemisinde yaşamını yitiren 3'üncü kaptan İlker Büyükdere'nin cenazesi, saat 17.00 sıralarında Fethiye Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na ait 'TCG-83' adlı botla Fethiye Limanı'na getirildi. Burada cenazeyi almak için amcaları Hasan ve Mustafa Büyükdere, amcasının oğlu Fahri Büyükdere ve dayısının oğlu Özgür Büyükdere ile diğer akrabaları da limana geldi.

Askeri personel tarafından ceset torbası içinde bottan çıkarılan İlker Büyükdere'nin cenazesi, sedyeye konulduktan sonra ambulansa alındı. Cenazenin indirilmesi sırasında amcaları gözyaşlarına boğuldu. Büyükdere'nin cenazesi ambulansla Fethiye Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

İlker Büyükdere'nin cenazesinin otopsinin ardından yarın Anamur'a götürüleceği ve yarın toprağa verileceği belirtildi.

'Tuna-1' adlı geminin ise bir süre sonra Fethiye Körfezi açıklarında demirlemesi bekleniyor. Limanda, saldırıda yaralanmış olabileceği düşünülen mürettebat için ambulanslar da hazır bekletiliyor.