"Projeler peşinde koşan gafiller var''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Birleşip koalisyon kuracaklar, ne olacak? AK Parti gitmiş olacak. Peki Türkiye ne hale gelecek? Orası önemli değil. Allah saklasın 'Türkiye batsın ama bu hükümet gitsin' diye hesap yapan, göz kırpan, gizli, kapalı odalar arkasında projeler peşinde koşan gafiller var'' dedi.

Giriş Tarihi 10 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 10 Mayıs 2015, 01:12
Projeler peşinde koşan gafiller var’’

İÇİNDEKİLER

Arınç, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca düzenlenen vefa yemeğinde yaptığı konuşmada, AK Parti'ye emeği geçen herkese gönüllerinde büyük yer ayırdıklarını, birbirini seven insanlar olarak birlikteliklere ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Dokuz seçimden başarıyla çıkan bir teşkilatın mensuplarına teşekkür etmek gerektiğini belirten Arınç, 8 Haziran akşamında büyük zafer müjdelerini duyarak sevineceklerini dile getirdi.

Büyük seçimler geçiren bir parti olarak her zaman millete hizmeti düşündüklerini vurgulayan Arınç, şöyle konuştu:

''(Bu partiyi nasıl al aşağı ederiz, nasıl hükümetten uzaklaştırırız, nasıl çelme takarız? Hangi siyaset mühendisliğini yapalım ki bunlar tökezlesin? Yeter artık Türk siyasi tarihinde 13 yıl tek başına iktidarda bulunmuş başka bir parti yok. 12 yıl fiilen başbakanlık yapmış bir başkası yok. Zamanların bütün rekorlarını kıran AK Parti'nin başarısındaki bu sırrı bulalım, onu devirelim, al aşağı edelim) diyenler var. Koalisyon hesapları yapanlar var. Tek başına iktidara gelmenin mümkün olmadığına iman edip 'Dördümüz, beşimiz birleşirsek ancak bir hükümet kurabiliriz' diye hesap yapanlar var. Onların boyları, ancak hedefleri kadar. Birleşip koalisyon kuracaklar, ne olacak? AK Parti gitmiş olacak. Peki Türkiye ne hale gelecek? Orası önemli değil. Allah saklasın 'Türkiye batsın ama bu hükümet gitsin' diye hesap yapan, göz kırpan, gizli, kapalı odalar arkasında projeler peşinde koşan gafiller var.''

Arınç, milletin huzurlu, mutlu yaşaması için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Milletin inancını yaşayabilmesi, ayrımcılıkların ortadan kalkması, ülkenin büyük Türkiye haline gelmesi için sevdası bulunan insanlar olduklarını ifade eden Arınç, kendi çıkarlarını değil ülkenin menfaatlerini düşündüklerini kaydetti.

''HER OYA SAHİP ÇIKMALIYIZ''

Küsenlerin, darılanların, başkasını kıskananların partiye hiçbir zaman zarar veremediğini anlatan Arınç, ''Çünkü büyük grubumuz, AK Parti'nin başarısı için çalışıyor. Ben nerede olursam olayım davam, inancım, partim, iktidarım, hükümetim kazansın ki sadece bu ülkenin insanlığı değil, gözünü Türkiye'ye dikmiş, umut içinde bekleyen bütün mazlum ve masum insanlığın da gönlü hoş olsun, AK Parti iktidarından onlar da yararlanmış olsun'' dedi.

Arınç, Anneler Günü'nün yaklaştığına işaret ederek, ''Bizler için anneleri hatırlamanın, onlara saygı ve sevgi göstermenin özel bir günü, anı yok. Türk milletinin hasletlerinden ve inancımız gereği odur ki bizler annelerimizi ve babalarımızı, evlatlarımızı, akrabalarımızı çok seviyoruz ama anneler için özel bir gün olması da fevkalade anlamlıdır'' ifadelerini kullandı.

AK Parti'yi başarılı yapan unsurların başında annelerin geldiğini bildiren Arınç, ''Ben hayatta çok şeyler gördüm geçirdim ama Tayyip Bey'e, yani Cumhurbaşkanımıza karşı özellikle kadınların, annelerin duyduğu sevgi ve muhabbeti ve çocukların gösterdiği sevgiyi gerçekten başka yerlerde çok az görebildim'' dedi.

Arınç, ''Bu 13 yıllık başarının temelinde, her mitingde, her çalışmada, her yolda, her işin başında annelerimizin, anne adaylarımızın, gençlerimizin, kadınlarımızın çok büyük katkısı var. Onlar fedakarca çalışıyor, ellerinden gelen hizmeti daha etkili yapıyorlar. Propaganda güçleri daha fazla. Her eve girebiliyorlar, her gönle girebildikleri gibi'' değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti iktidarının devam etmesi halinde milletin yüzünün güleceğini vurgulayan Arınç, şunları kaydetti:

''Allah saklasın hiç aklımıza bile getirmiyoruz ama AK Parti'den farklı oluşumlar, küçük, kıytırık, cesaretsiz, güçsüz bir takım koalisyonlar birilerinin arzu ettiği gibi gelirse hizmetin 'ha'sını bile bulamayız. Türkiye mahvolur, alt üst olur, bütün güzel işler durur, yatırımlardan vazgeçilir. Kafaları bu tür işleri almayan insanlar, sadece Türkiye'nin karışmasını arzu edenler, Allah korusun Türkiye'de hükümet etme fırsatı bulursa bugüne kadar yaptıklarımızın hepsi tepe taklak gider ve Türkiye'nin yüzü gülmez. Bu ihtimali aklımıza bile getirmiyoruz ama seçim, seçimdir. 7 Haziran akşamı sandıklar açılıp sonuçlar belli oluncaya kadar her oya sahip çıkmalıyız.''

Arınç, 16 Mayıs'ta Gökdere Meydanı'nda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılacağı miting gerçekleştirileceğini hatırlatarak, mitingin coşkuyla geçmesi için davette bulundu.