Genelkurmay Başkanı 10 gün izne ayrıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in sağlık sorunları nedeniyle 10 günlük rapor aldığı ve izne ayrıldığı öğrenildi.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2015, 20:49
Genelkurmay Başkanı 10 gün izne ayrıldı

İÇİNDEKİLER

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, sağlık sorunlarını gerekçe göstererek 10 günlük izne ayrıldı. Orgeneral Özel'in yerine Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar vekalet edecek.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, olağanüstü bir durum olmadığını belirterek, "Herkes görevinin, makamının gerektirdiği sorumluluk içinde vazifesini yerine getirmek için yoğun uğraş veriyor. Hatta kendi sağlığından feragat ederek gece gündüz çalışıyor" dedi.

SAĞLIK GEREKÇESİ
CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'in, "Türkiye iki gün içinde Suriye'ye girecek" iddiasının akabinde Orgeneral Özel'in izne ayrılması kulisleri hareketlendirdi ancak Özel'in, "sağlık-insani" gerekçelerle izne ayrıldığı ve olağanüstü bir durum olmadığı ifade edildi.
Orgeneral Özel, geçen yıl haziran ayında, stres ve yorgunluğa bağlı olarak zona geçirmiş, GATA'da tedavi görmüş ve iki hafta rapor almıştı. Özel'in ağustosta toplanacak Yüksek Askeri Şura'yı beklemeden emekliye ayrılacağı iddiası ise kaynaklar tarafından doğrulanmadı. Özel'in küçük bir operasyon geçirmek üzere izne ayrıldığı ve kısa süre içinde görevine dönmeyi planladığı öğrenildi.


Kaynak: Habertürk