Annesine 'böbrek' hediye etti

Bursa'da uzun süredir böbrek hastası olan ve son 2 yıldır diyalize girerek yaşamını sürdüren Sabriye Demir'e, oğlu Selçuk Demir böbreğini vererek en anlamlı Anneler Günü hediyesini sundu.

Giriş Tarihi 09 Mayıs 2015, 00:00 Güncelleme 09 Mayıs 2015, 14:02
Annesine ’böbrek’ hediye etti

İÇİNDEKİLER

Uzun süredir böbrek hastası olan ve son 2 yıldır diyalize girerek yaşamını sürdüren 68 yaşındaki Sabriye Demir, bir fabrikada işçi olarak çalışan oğlunun verdiği böbrekle sağlığına kavuştu.

Diyabet nedeniyle böbrekleri tahrip olan ve ardından da felç geçiren Sabriye Demir, kadavradan nakil sırası bekleyemeyecek hale gelince, bir fabrikada tornacı olarak görev yapan 46 yaşındaki oğlu Selçuk Demir'in böbreğini aldı.

Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Merkezi'ne başvuran Demir ailesi, testlerin sonucu da olumlu çıkınca, hastanenin Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay ve ekibi tarafından ameliyat edildi. Sabriye Demir, başarılı geçen operasyon sonucunda, yeniden sağlığına kavuştu

Annesine böbreğini veren Selçuk Demir, annesinin kronik böbrek yetmezliği nedeniyle bayramlarda torunlarını dahi sevemediğini belirterek, "Annemin kadavrayı bekleyecek kadar zamanı bile kalmadığından, hiç tereddüt etmeden bir böbreğimi vermeye ve annemi yaşatmaya karar verdim" dedi.

Demir, annesini ikna etmesinin hiç kolay olmadığını ama sonunda başardığını aktararak, "Eskiden Anneler Günü'nde annemi ziyarete gittiğimizde durumu bizi çok derinden üzüyordu. Ama nakilden sonra annem bambaşka bir insana dönüştü. Hayata pozitif bakıyor. Geçen yıl torunlarının sünnetini göremeyeceğini düşünüp üzülürken şimdi askerliklerini göreceğini, düğünlerini yapacağını konuşuyor. Annemin mutluluğunu, sağlıklı olduğunu görmek kelimelerle anlatılmaz" diye konuştu.

Herkese organlarını bağışlama çağrısında bulunan Demir, "O kadar çok organ nakli sırası bekleyen insan var ki herkes organlarını bağışlasın" ifadelerini kullandı.

EN GÜZEL ANNELER GÜNÜ HEDİYESİ
Anne Sabriye Demir ise "Geçen yıl Anneler Günü'nde çocuklarım bana hediye aldığında onları giyebileceğimi bile zannetmiyordum. Bu Anneler Günü'nde oğlum bana böbreğini hediye ederek sağlığımı kazanmamı sağladı. Onun da sağlıklı olduğunu görmek benim için tarifsiz mutluluk" sözleriyle duygularını ifade etti.

"BU BENİM BAŞIMA GELMEZ DEMEYİN"
Acıbadem Bursa Hastanesi Böbrek Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bülent Oktay da Türkiye'de organ bağışının yeterli olmaması nedeniyle sorunlar yaşandığını, kadavradan organ bağışı konusunda duyarlılığın artırılması için toplumun tüm kesimlerine görev düştüğünü belirtti.

Oktay, hiç kimsenin "Bu benim başıma gelmez" diye düşünmemesi gerektiğini ifade ederek, "Öncelikle hastalanmamak için beslenmemize, uykumuza özen göstermeli, hareket etmeli ve yeterli miktarda su içmeliyiz. Sağlığı korumak kendimize yapacağımız en önemli yatırımdır" dedi.