Nefes kesen gösteri

Manisa'da, 475. Uluslararası Mesir Macunu Festivali kapsamında gösteri uçuşu yapan Solo Türk uçağı, nefesleri kesti.

Giriş Tarihi 21 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 21 Nisan 2015, 22:39
Nefes kesen gösteri

İÇİNDEKİLER

Türk Hava Kuvvetleri'nin F-16 gösteri uçağı Solo Türk'ü izlemek için Cumhuriyet Meydanı'na yaklaşık 10 bin kişi toplandı. Akşam saatlerinde gösterisine başlayan Solo Türk, ilgiyle izlendi. Gökyüzünde yaptığı akrobasi hareketleriyle nefes kesen Solo Türk, kendisini izleyen Manisalılara büyük heyecan yaşattı.



Vatandaşlar, ellerindeki cep telefonları, kameraları ve fotoğraf makineleri ile Solo Türk'ün gösterisini görüntülemeye çalıştı. Telsiz yoluyla Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan binlerce kişiye seslenen Solo Türk'ün pilotu Yüzbaşı Yusuf Kurt, İstiklal Marşı'nı okuyarak herkesi selamladı.

Havada 20 farklı manevra yapan Solo Türk, yerden 30 metre yükseklikten 5 kilometreye dik tırmandı. Manevra sırasında saatteki hızı 200 kilometre ile bin 200 kilometre arası değişen Solo Türk uçağı, yaklaşık 18 dakika süren gösterinin ardından şehirden ayrıldı.



SOLOTÜRK HAKKINDA

Türk Hava Kuvvetleri'nin sahip olduğu modern ve yüksek performanslı F-16 uçağının kabiliyetlerini, kullanımı için gereken yüksek seviyedeki bilgi ve beceriyi izleyiciye bir gösteri şeklinde sunan gösteri ekibi. Gösteri uçuşları tek kişilik F-16 C Blok-40 uçağıyla icra edilmektedir.

Gösteri uçuşları esnasında iki kanat ucuna takılan duman gereçleri vasıtası ile beyaz renkli duman salınmaktadır. Uçak üzerine boya haricinde herhangi bir değişiklik yapılmamış olup diğer F-16'lar gibi her türlü göreve planlanabilmektedir. Solo Türk pilotları gösteri uçuşları haricinde harbe hazırlıklarını sürdürmektedir.