Foto-son

Piknikçilerin akın ettiği gölet, 2 kardeşi yuttu. Gözyaşları, sel olup aktı. Çocukların ölmeden önce kendilerine mezar olan yerde çekildikleri son fotoğrafları ise acıyı ikiye katladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Nisan 2015 Güncelleme 21 Nisan 2015, 00:00
Foto-son

İÇİNDEKİLER

Baharla birlikte, piknikçiler sokaklara aktı. Ancak Önenç ailesinin piknik keyfi, faciayla noktalandı. Korkunç olay, Siirt'in Baykan İlçesi'ne bağlı Atabağı beldesinde yaşandı. Önenç ailesi, hafta sonu piknik yapmak amacıyla bağ evlerinin yakınındaki gölete gitti. Göletin kenarında ağabeyi Dilovan (12) ile oynayan Bedirhan Önenç (6), dengesini kaybederek suya düştü. Dilovan ise yüzme bilmemesine rağmen kardeşini kurtarmak amacıyla suya atladı. 2 kardeşin "İmdat" çığlıklarını duyan yakınları gölete koştu. Ancak 2 kardeş kurtarılamadı. Talihsiz çocukların cesetleri, hastanede yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Çocuklar için düzenlenen cenaze töreninden ise feryatlar yükseldi. 2 kardeşin cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi. Amca Fikri Önenç, "Çocuklar bağırınca yüzme bilmeyen anne-baba olay yerine giderek suya atlamış. Onları çevredeki vatandaşlar kurtarmış" ifadesini kullandı. Faciayla ilgili ortaya çıkan bir fotoğraf ise acıyı ikiye katladı. Bedirhan ve Dilovan'ın ölmeden 3 saat önce boğuldukları göletin kenarında fotoğraf çektirdikleri ortaya çıktı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


3 SAAT SONRA ÖLDÜLER
Bedirhan ve Dilovan (solda), piknik yaptıkları göletin çevresinde objektiflere poz verdi. Talihsiz kardeşler, 3 saat sonra çevresinde oyun oynadıkları gölette hayata veda edeceklerinden habersizdi.

Nasrettin GÜNEŞ