Baronların hayali

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Nisan 2015 Güncelleme 16 Nisan 2015, 01:42
Baronların hayali

İÇİNDEKİLER

Dünyanın 1 numaralı baronu olan Rothschild Ailesi'nin gazetesi Financial Times, 4 sayfalık Türkiye eki hazırladı, tüm dünyaya ülkemizi karaladı. "Türkiye yapayalnız kaldı" diyen gazete, yalnızlıktan kurtulmanın çaresini ise "İngiltere ile ittifak kurulmalı" diye açıkladı!

YİNE TERÖR YALANI SÖYLEDİLER

Baronlar, Türkiye üzerindeki hayallerini en sonunda dillendirdi. Dünyanın 1 numaralı Baronu Jacob Rothschild'in sahibi olduğu İngiliz Financial Times gazetesi, yıllardır yaptığı yalana bir kez daha imza attı. Türkiye hakkında yine karalama kampanyası başlattı. Üstelik gazete bunun için 4 sayfalık özel bir ek hazırladı. Türkiye'nin teröre destek verdiği, ekonomisinin çöktüğü ve yalnızlaştığı yalanlarını yazan gazete ülkemizin tekrar şahlanması için ise Britanya ile ittifak yapıp İngiltere'ye tabi olması gerektiğini söyledi. İşte ağzından baklayı çıkaran Economist'in yalanları...

Türkiye dört yıl önce Orta Doğu'da istikrarın temel taşı olarak görülüyordu, artık değil.

NATO ittifakının sadık bir üyesiydi, Avrupa Birliği üyeliğine de adaydı. Bu politikalar çöktü.

Recep Tayyip Erdoğan, Batı için bölgenin en güvenilir ismiydi. Ankara artık güvenilir görünmüyor.

Türkiye'yi geçmişte takdir edenlerin çoğu şimdi büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor ve bu ülkeye kuşkuyla bakıyor.

Türkiye, Suriye'ye gitmek isteyen gönüllü cihatçıların topraklarını kullanmalarına izin verdi. IŞİD Türkiye'nin cihat hattı olmadan Suriye ve Irak'ta direniş hareketini domine edemezdi.

Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin'i açıkça takdir ediyor ve Çin ile cilveleşiyor.

Erdoğan otoriter bir tavırla liberal olmayan bir demokrasiye yöneliyor. İfade ve gösteri özgürlüğünü tehlikeye atıyor.

Türkiye Britanya (İngiltere) gibi bir üye AB'den ayrılır ve onunla ilişkilerini yeniden düzenlerse işte o zaman yalnız olmayacaktır.