Akkaş ve Karaçöl için iddianame hazırlandı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, 26 Aralık soruşturmasını yürüten savcı Muammer Akkaş hakkında ''görevi kötüye kullanma'', gözaltı, yakalama, el koyma ve arama kararlarını veren hakim Süleyman Karaçöl hakkında ise ''görevi ihmal'' suçlarından iddianame hazırlandı.

Giriş Tarihi 14 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 14 Nisan 2015, 18:29
Akkaş ve Karaçöl için iddianame hazırlandı

İÇİNDEKİLER

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, 3 Mart'ta savcı Muammer Akkaş ve hakim Süleyman Karaçöl hakkında yargılama izni verdi. Bu kararın ardından Akkaş ve Karaçöl hakkındaki dosya, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler Akkaş ve Karaçöl hakkında iddianame hazırladı. İddianamede, Savcı Akkaş'ın, soruşturmada görevini kötüye kullandığı, hakim Süleyman Karaçöl'ün ise görevini ihmal ettiği kaydedildi.

İddianamede, savcı Akkaş'ın ''görevi kötüye kullanma'' suçundan 3 yıl, hakim Süleyman Karaçöl'ün ise ''görevi ihmal'' suçundan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianame, Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, iddianameyi kabul ederse, dosya Yargıtay'a gönderilecek. Akkaş ile Karaçöl, birinci sınıf hakim ve savcı oldukları için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay'da yargılanacak.

Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş, İstanbul Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaparken, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'na savcı olarak atanmıştı. Tekirdağ Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Akkaş, HSYK tarafından tedbiren uzaklaştırılmıştı. Hakim Süleyman Karaçöl ise İstanbul Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim iken, Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na hakim olarak atanmıştı. Karaçöl de HSYK tarafından görevinden tedbirden uzaklaştırılmıştı.