CHP'nin ön seçiminde liste kumpası

CHP'de ön seçimden önce işi şansa bırakmak istemeyen il başkanları yaptıkları ankette Sarıgül, Sevigen ve Erdoğdu'nun ilk üçte çıktığını görünce müdahale edilmiş

Giriş Tarihi 05 Nisan 2015, 00:00 Güncelleme 05 Nisan 2015, 10:28
CHP’nin ön seçiminde liste kumpası

İÇİNDEKİLER

CHP'nin ön seçim yaptığı büyük illerde son dakikaya kadar anahtar liste savaşı yaşandı. Listeyi ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte başkan yardımcıları hazırladı. İşte geçtiğimiz cuma akşamı yapılan o gizli toplantının detayları:

BÜYÜK BULUŞMA
Sarıyer Belediye Başkanı ile yardımcıları ön seçimden iki gün önce Derbent Yaşar Kemal Kültür Merkezi'nde Merkez talimatıyla konsey oluşturdu. Oluşturulan listede isimleri bulunan aday adayları tek tek Derbent'e gitti. İddialara göre o toplantıya giden ancak talebi reddeden Mehmet Sevigen'in de aynı gece üzeri çizildi. Mehmet Sevigen'in Mustafa Sarıgül ile birlikte hareket ettiği dedikodusu yayılınca talimat Ankara'dan geldi. Sevigen ve Sarıgül liste dışı kaldı.

KAMUOYU YOKLAMASI YAPILDI
CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul'un üç ayrı seçim bölgesinde kamuoyu anketi yaptırmış. CHP üyelerine yönelik yapılan ankette 'Hangi milletvekilini tercih edersiniz?' sorusu da soruldu. Üç ankette de İstanbul 2. bölgenin ilk üç sırasını Mehmet Sevigen, Mustafa Sarıgül ve Aykut Erdoğdu çıktı.

Kaynak: Akşam