Savcı Kiraz hayatını kaybetti!

Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden DHKP-C militanlarına yönelik İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde başlatılan operasyonda 2 terörist ölü olarak ele geçirildi.

Giriş Tarihi 31 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 01 Nisan 2015, 02:25
Savcı Kiraz hayatını kaybetti!

İÇİNDEKİLER

İstanbul Adliyesi'nde teröristlerce rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın hayatını kaybettiği bildirildi.



DHKP-C adlı yasadışı sol örgüt üyeleri bugün saat 12.36'da, İstanbul'daki Çağlayan Adliyesi'nin 6. katında bulunan, Berkin Elvan soruşturmasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı odasında rehin aldılar.

Olay yerine gelen polis ve özel harekat timleri savcının rehin tutulduğu odaya operasyon düzenlendi. Operasyon sonunda iki terörist ölü olarak geçirilirken savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

Savcı Mehmet Selim Kiraz ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı. Ancak durumu ağır olan savcı, doktorların tüm çabalarına rağmen şehit oldu.



HASTANEDEN YAPILAN AÇIKLAMA

Operasyon sonrası hastaneye kaldırılan Savcı Kiraz ile ilgili hastane yetkilileri bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Savcı Kiraz hastaneye geldiğinde solunumu ve kalbi tamamen durmuştu. Geri döndürmek için yaptığımız her türlü çaba sonuçsuz kaldı. 1 saat müdahale gerçekleştirdik. Savcımız 21,55'te şehit oldu. Savcımızın ailesine haber verildi." dendi.



Altınok, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda operasyonun ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 12.36 sıralarında iki teröristin adliyeye girdiğini, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın odasına çıktığını belirtti.

Teröristlerin Savcı Kiraz'ı odasında rehin aldıklarını ifade eden Altınok, şu bilgileri verdi:

"8 saat boyunca gerek emniyet teşkilatı gerek Cumhuriyet Başsavcılığımız, başsavcıvekillerimiz iletişim kanallarını açık bırakmak suretiyle yapılması lazım gelen bütün görüşmeleri yapmış, bu arada İstanbul Barosu Başkanımız Ümit Kocasakal da bu iletişim kanallarının kurulmasında adliye ve emniyet teşkilatına yardımcı olmuştur. 8 saat boyunca sabırla, metanetle ve bütün güvenlik önlemlerini almak şartıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda maalesef teröristler telefonla iletişim kurulduğu bir anda rehin aldıkları savcımızın odasından silah seslerinin gelmesi üzerine emniyet birimlerimiz, güvenlik kuvvetlerimiz odaya operasyon yapmışlardır. Operasyon sonucu 2 terörist de ölü ele geçirilmiştir."