Kraliçe'nin çocukları

IŞiD'in etekleri tutuştu İngilizler, yüzlerce vatandaşını Türkiye üzerinden IŞİD'e gönderdi. Üstelik Türkiye'yi teröre yardım etmekle suçladı. Kraliçe'ye bağlı ajan Muhammed el Raşit yakalanınca ise ağızlarını bıçak açmadı. Türkiye bu kez IŞİD'e giden üç İngiliz genci havalimanında yakalayıp ülkelerine gönderdi. Ama Kraliçe kendi çocuklarına sahip çıktı. Üç genç mahkemede serbest bırakıldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2015 Güncelleme 17 Mart 2015, 01:43
Kraliçe’nin çocukları

İÇİNDEKİLER

İngilizler yüzyıllardır Türk topraklarında oynadıkları ajan oyunlarında sınır tanımadı. IŞİD'den en büyük zararı Türkiye gördü ama İngiliz önderliğindeki Batı medyası kanlı terör örgütünü Türkiye ile ilişkilendirmek için olmadık yalan ve iftiralara başvurdu. Üst aklın Türkiye'deki hizmetçileri de bu yalanlara ayna tutarak Türkiye'yi uluslararası platformda zayıflatmak için işbirliği yaptı. İngiliz medyası son olarak 3 İngiliz kızın Türkiye üzerinden IŞİD'e gitmesini günlerce manşetlerine taşıdı. Bir kez daha Türkiye'yi teröre yardım etmekle suçladı. Ama Türk istihbaratı IŞİD'in içinde İngiltere adına ajanlık yapan Muhammed el Raşit'i ele geçirdi. Kraliçe'ye bağlı Kanada'nın diplomatlarına IŞİD'e katılan herkesin bilgisini geçen el Raşit'in ifadesiyle korkunç yalan ortaya çıktı. Fakat kendi ajanlarını kaptıran İngilizler bu habere bir satır bile yer vermedi.

İSTİHBARAT GELMEDEN YAKALADIK

Ajan skandalı sıcaklığını korurken Türk yetkililer, IŞİD'e katılmak üzere İstanbul'a gelen üç İngiliz'i daha tespit ederek yakaladı. 18 yaşlarındaki M.N.G. ve G.H., Barcelona'dan Sabiha Gökçen'e uçtuktan sonra havalimanında yakalandı. İki çocuğun isim ve eşkalini, durumdan şüphelenen ailelerin bilgi verdiği İngilizler'den alan Türk yetkililer, İngiltere'den hiçbir bilgi almadan üçüncü bir genci de IŞİD'e giderken yakaladı. Üç genç hemen ülkelerine gönderilip gözaltına alındı. Ama kimliği açıklanmayan bir iş adamı üç İngiliz'in kefaletini ödeyince çocuklar serbest bırakıldı.

KEFALETİ KİM ÖDEDİ BELLİ DEĞİL


Savcılar, çocukların bir kez daha IŞİD'e katılmayı deneyebilecekleri için terör yasasına göre kefaletin geçerli olmayacağını söylerken, hakimler bu kararı vermekte sakınca görmedi. Böylece Kraliçe'nin ülkesi IŞİD'e gitmelerine müsaade etmekle suçladığı Türkiye'nin iade ettiği gençleri serbest bırakarak akılalmaz bir skandala imza attı.

IŞİD'İN ETEKLERİ TUTUŞTU


IŞİD'liler Irak'tan böyle kaçmaya çalıştı. Terör örgütü IŞİD militanlarının, Irak'tan kaçmaya çalışırken kadın kılığında yakalandığı bildirildi. Olay, fotoğraf paylaşım sitesi Instagram'dan yayınlanan fotoğraflarda görüldü. İngiliz gazetesi Sunday Mirror'ın haberine göre, kontrol noktalarında yakalanan bu militanlardan bazılarının makyaj yaptığı, bazılarının sutyen taktığı ve bazılarının da bıyıklı bir şekilde çarşafa gizlenmeye çalıştığı belirtildi.

SUSKUNLAR!

İngiliz
basını üç gencin Türkiye'den iade edilmesini kendi emniyet birimlerinin başarısı olarak görürken Kraliçe'ye hizmet eden Muhammed el Raşit isimli ajanı bir kez daha görmedi. Ayrıca günler boyunca Türkiye'yi Shamima Begum, Amira Abase ve Kadiza Sultana'yı yakalamakla itham eden İngiliz basını, Türkiye'nin yakalayıp gönderdiği üç gencin serbest bırakılmasına ilişkin de tek satır bile yazmayarak bir kez daha iki yüzlülüğünü gösterdi. Bu arada el Raşit aracılığıyla IŞİD'e katılan İngiliz kızlardan Shamima Begum'un babası Muhammed Uddin, kızının IŞİD'e gidebileceği konusunda İngiliz polisini defalarca uyardığını ama gözardı edildiğini açıkladı.