65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen torba kanun teklifinin 5 maddesi daha kabul edildi.

Giriş Tarihi 17 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 17 Mart 2015, 21:42
65 yaş üstüne ücretsiz ulaşım

İÇİNDEKİLER

Kabul edilen maddelere göre, 65 yaş üstü vatandaşların özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı belediyeler aracılığıyla her ay otobüs firmalarına gelir desteği ödemesi yapacak.

Torba teklifin dünkü Komisyon görüşmelerinde, teklifin "çeyiz hesaplarına devlet katkısı" ile "çocuk yardımı ile konut alımında devlet katkısını" içeren maddeleri daha sonra görüşülmek üzere atlandı. Dünkü görüşmelerde kabul edilen maddelere göre, belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmeti veren her bir ulaşım aracı ile özel deniz ulaşımı aracı için bunların işletmecilerine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bütçesine bu amaçla konulan ödenekten ilgili belediyeler aracılığıyla her ay gelir desteği ödemesi yapılacak.

Öte yandan, ivedi yargılama usulüne ilişkin olmak üzere, düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önce 15 günlük temyiz yoluna süresinde başvurulmadığı için temyiz başvurusu reddedilen kararlara karşı, bu düzenlemenin yayımı tarihinden itibaren 15 gün içerisinde yeniden temyiz yoluna başvurulabilecek.