Erdoğan'dan tebrik telefonu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos'u telefonla arayarak tebrik etti. Yemin töreninden sonra Pavlopulos'u arayan ilk lider Erdoğan oldu.

Giriş Tarihi 13 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 14 Mart 2015, 02:19
Erdoğan’dan tebrik telefonu!

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, yemin merasimini tamamlamasıyla birlikte görevine resmen başlamış olan Pavlopulos'la yaptığı görüşmede kendisini kutlayarak başarı dileklerini iletti. Pavlopulos'un görüşme sırasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kendisini tebrik eden ilk lider olması hasebiyle de ayrıca teşekkür ettiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Pavlopulos ile yaptığı görüşmede, Türkiye-Yunanistan arasındaki her türlü konuyu karşılıklı diyalogla ele almanın önemine dikkati çekerek, diyalog kanallarının daima açık olması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan'ın Türkiye-Yunanistan arasındaki ikili ilişkileri her alanda olumlu gündem temelinde ilerletilmesine öteden özel önem atfettiğine değinerek, iki ülke arasında Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi mekanizmasının da kendisinin Başbakanlığı döneminde ihdas edilmiş olduğunu hatırlattığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanlı mevkidaşı Pavlopulos'u Türkiye'ye de davet ettiği, Yunanistan Cumhurbaşkanının da davete icabetten memnuniyet duyacağını kaydettiği öğrenildi.