Cumhuriyet’in iftirasına sert cevap

Cumhuriyet Gazetesi’nin Berat Albayrak’la ilgili asılsız haberine sert açıklama geldi. “Müvekkilimin bahsi geçen şirketle ve yapılan ticaretle hiçbir alakası yoktur” diyen Albayrak'ın avukatı, yargısız infaz yapan gazete hakkında en hızlı bir şekilde hukuki işlem başlatılacağını açıkladı.

Giriş Tarihi 13 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 13 Mart 2015, 17:40
Cumhuriyet’in iftirasına sert cevap

İÇİNDEKİLER

Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısında yayınlanan ve her satırı iftira olan habere Berat Albayrak'ın avukatı Ahmet Özel'den sert yalanlama geldi. "Müvekkilimin bahsi geçen şirketle ve yapılan ticaretle hiçbir alakası yoktur" diyen avukat Özel, "faşizmin ve yargısız infazın sözcüsü olan bu gazete aracılığıyla yürütülen algı operasyonları konusunda yasal hakların en hızlı şekilde kullanılacağının" altını çizdi.

İşte Berat Albayrak'ın avukatının iftiralara cevabı:

"Cumhuriyet Gazetesinin 13.03.2015 tarihli nüshasında manşetten verilen 'Damada Petrol Kıyağı' başlıklı sözde haber , gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan, iftira niteliğinde olan ve müvekkilimin şahsını açıkça hedef alan iddialar içermektedir.

Müvekkilim ile ilgili olarak, sözde haberde geçen tüm iddialar yalan ve iftiradır. Müvekkilimin bahsi geçen şirket ve yapılan ticaretle hiçbir alakası bulunmamaktadır.

Uzun bir zamandan buyana, şahsi kin ve nefretlerini gazetecilik kisvesi altında kamuoyuna akıtan bu operasyonel gazeteciliğin hedefi, müvekkilim üzerinden ülkenin birikim ve değerleridir.

Kurulduğu günden bu yana, tarihselliği içinde belli odaklara hizmet etmiş, faşizmin ve yargısız infazın sözcüsü olmuş sözde gazete ve saplantılı gazeteciler vasıtasıyla yürütülen bu kirli algı operasyonu karşısında tüm yasal haklarımızı etkin ve hızlı bir şekilde kullanacağımızı kamu oyunun dikkatine sunarız.

Saygılarımızla

Berat ALBAYRAK
vekili
Av. Ahmet ÖZEL"


İFTİRAYA ÇALIK HOLDİNG'TEN DE AÇIKLAMA GELDİ
Cumhuriyet Gazetesi'nin Berat Albayrak hakkındaki asılsız haberine bir tepki de Çalık Holding'ten geldi. Haberde bahsedilen şirketlerin Çalık Holding'in iştirakleri arasında yer almadığını vurgulayan açıklamada, "Bir yılı aşkın süre önce şirketimizdeki görevinden ayrılmış olan Sn. Dr. Berat Albayrak'ın da haberde bahsedildiği şekilde ticari bir faaliyeti bulunmamaktadır" denildi.

İşte o açıklama:

Basın ve Kamuoyunun Dikkatine,
Bugün bazı basın-yayın organlarında ve internet sitelerinde yer alan "Damada Petrol Kıyağı" başlıklı haberlerde bahis konusu edilen şirketler Çalık Holding A.Ş.'nin iştirakleri arasında yer almamaktadır. Bir yılı aşkın süre önce şirketimizdeki görevinden ayrılmış olan Sn. Dr. Berat Albayrak'ın da haberde bahsedildiği şekilde ticari bir faaliyeti bulunmamaktadır.
Çalık Grubu, iş dünyasında açık ve şeffaf çalışma biçimiyle elde ettiği başarılarla ülkemiz için katma değer yaratmak suretiyle Balkanlardan, Orta Asya'ya, Orta Doğu'dan Kuzey Afrika'ya kadar geniş bir coğrafyada 24 bin çalışanıyla başarıyla faaliyet göstermektedir.
Topluma değer katan projeleri, iş ahlakı ve güvenilirliği ile 35 yılı aşkın süredir var olan Çalık Holding'in yılların gayreti sonucu elde etmiş olduğu haklı itibarın bu tür haberlerle zedelenmeye çalışılmasını esefle kınıyoruz.
Kamuoyuna önemle arz ederiz.