Beddua seansı ters tepti

Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç, "Paralel Yapı'nın yurtlarında kalan öğrenci sayısı önemli ölçüde azaldı" açıklamasını yaptı. Cemaat yurtlarında "beddua seansları" düzenlendiğini belirten Kılıç, çok sayıda öğrencinin bundan rahatsız olduğunu ve yurtlarla ilişiğini kestiğini vurguladı.

Giriş Tarihi 11 Mart 2015, 00:00 Güncelleme 11 Mart 2015, 22:23
Beddua seansı ters tepti

İÇİNDEKİLER

Paralel Yapı'nın yeni bir oyunu daha gözler önüne serildi. Beddua seanslarının sadece Pensilvanya ile sınırlı olmadığı, Cemaat yurtlarında da benzer seanslar düzenlendiği ortaya çıktı.

Açıklama sorumluluk alanlarından biri de öğrenci yurtları olan Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay Kılıç'tan geldi. Gazetecilerle kahvaltıda buluşan Kılıç, "Bazı cemaat yurtlarında beddua seansları yapıldığını" belirtti ve "beddua seanslarından rahatsızlık duyan çok sayıda öğrenci yurtlardan ayrıldı" dedi.



Paralel yapının yurtlarına ilişkin son verileri de paylaşan Bakan Kılıç, "Son 1 yılda paralel yapının yurtlarına yönelik ilgi önemli ölçüde azaldı" ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, paralel yapının başka bir oyununu da deşifre etti. Kılıç, 2014 yılında, kayıt hakkı kazanmasına rağmen yurtlara kayıt yaptırmayanların sayısındaki artışa dikkat çekti ve "paralel yapı, bu yolla yurtların boş kalmasına neden oluyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu'nu zora sokmak istiyor" dedi.

Kılıç, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtların kapasitesi hakkında da bilgi verdi. 2002 yılında 185 bin olan kapasitenin bugün 400 bine çıktığının altını çizdi ve başvuruların karşılanma oranının yüzde 53 olduğunu söyledi. Çağatay Kılıç, talep doğrultusunda Kuran'ı Kerim öğrenmek isteyenler için yurtlarda kurslar düzenlendiğini de belirtti.