Büyük Usta'nın okurlarına vasiyeti

Kasım 2014'te Bilgi Üniversitesi'nin kendisine 'fahri doktora' unvanı vermek için düzenlediği törene sağlık sorunları nedeniyle katılmayan Yaşar Kemal'in gönderdiği mesaj, adeta okurlara bırakılmış bir vasiyetti.

Giriş Tarihi 28 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 28 Şubat 2015, 22:24
Büyük Usta’nın okurlarına vasiyeti

İÇİNDEKİLER

Bir süredir yoğun bakımda tedavi gören usta yazar Yaşar Kemal yaşamını yitirdi. Yaşar Kemal, akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu sebebiyle 14 Ocak'ta İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesine getirilmişti. Türkiye'yi bu haberle yasa boğan Yaşar Kemal daha önce katılmadığı 'fahri doktora' unvanı alacağı törende okuyucularına bir vasiyet bırakmıştı. İşte Yaşar Kemal'in okuruna vasiyeti...

Yaşar Kemal şöyle demişti:

"Bir, benim kitaplarımı okuyan katil olmasın, savaş düşmanı olsun. İki, insanın insanı sömürmesine karşı çıksın. Kimse kimseyi aşağılayamasın. Kimse kimseyi asimile edemesin. İnsanları asimile etmeye can atan devletlere, hükümetlere olanak verilmesin.

Benim kitaplarımı okuyanlar bilsinler ki, bir kültürü yok edenlerin kendi kültürleri, insanlıkları ellerinden uçmuş gitmiştir.

Benim kitaplarımı okuyanlar yoksullarla birlik olsunlar, yoksulluk bütün insanlığın utancıdır. Benim kitaplarımı okuyanlar cümle kötülüklerden arınsınlar."

Ünlülerden Yaşar Kemal tweetleriÜnlülerden Yaşar Kemal tweetleri

Ünlü yazar hayatını kaybettiÜnlü yazar hayatını kaybetti

Edebiyata adanan 92 yıllık bir ömür!Edebiyata adanan 92 yıllık bir ömür!