Paralel medya yazarı iyice çirkinleşti

Paralel çetenin yayın organı Zaman Gazetesi'nin yazarı Ali Bulaç, Süleyman Şah türbesinin taşınmasıyla ilgili çirkin bir yazı kaleme aldı. Kabir için yapılan saygıyı pagan ayinine benzeten Ali Bulaç, saldırıya uğrama ihtimali olan kabrin taşınmasını da çarpıttı.

Giriş Tarihi 26 Şubat 2015, 00:00 Güncelleme 26 Şubat 2015, 11:12
Paralel medya yazarı iyice çirkinleşti

İÇİNDEKİLER

İşte paralel medya yazarının köşe yazısından o bölümler

KOMİK OKUL MÜSAMERESİ!
Süleyman Şah'ın na'şını üçüncü defa taşımak tam bir hurafe ve komik bir hükümet müsameresidir. 928 sene önce vefat etmiş bir zatın geriye etinden ve kemiklerinden zerre kalmaz. Zaten taşınan da kemik filan değil, sandukadır. Arkasından sanduka ile "vatan" sıfatını kazanan türbeyi bombalayıp harabeye çevirmek, kendi icat ettiği kutsalı kendisi tahrip etmektir ki, bu da diğer bir müsamere idi.

KABİR TAŞIMAK İSLAMDA YOKTUR!
Yetmedi, hükümet yurtdışında "yeni kutsal toprak" icat etti, bu da Suriye'de PYD'nin hükümranlığı altında ve şahıs mülkü olan Eşme oldu. Cem Sultan'dan Mithat Paşa'ya, Talat Paşa'dan Enver Paşa'ya, S.Halim Paşa'dan Cemalettin Efgani'ye veya Prens Sabahattin'e yapılan nakl-i kuburların İslami bir temeli yoktur.

PAGAN İNAÇLARINI HATIRLATAN ÜRPERTİCİ TÖREN!
Bu konuda halkı bilgilendirmesi gereken Diyanet bu hurafe ve bid'at müsameresine yeni hurafeler kattı. Şanlıurfa Müftülüğü, taşınan sanduka etrafında "dini tören" düzenledi. 928 sene önce vefat etmiş bir zatın sandukası önünde Yasin okudular, bir de pagan inançları hatırlatan ürpertici törenle Suriye'den getirilen toprağı sandukanın etrafına koydular.